Sammanfattning från läktarmöte

Mötets inleddes med en genomgång av föregående läktarmöte hösten 2014. Då betonades att vi i MFF-Familjen måste ibland vara överens om att inte vara överens

Säkerhetsarbetet:

Peter Narbe inledde mötet med en genomgång av det kommande årets säkerhetsbestämmelser. Den största förändringen jämfört med föregående år är att klubben nu ej blir bötesskyldigt ifall man har uppfyllt de säkerhetskrav som ställts på klubben. Förberedelser inför matchen blir viktiga i det här arbetet, likaså dokumentation.

Bortalagen har fortfarande ansvar för sin egen sektions säkerhet, men MFF kommer i år att satsa mer på bortasäkerheten jämfört med föregående år. En form av dialogpolis skall närvara. Dessa har inte fokus på att vara lagförande, men skall finnas tillgänglig för dialog och samarbete. Om det blir stökigt kan dessa sedan påkalla övrig polis. Den polisen ska i sin tur hålla lägre profil än tidigare.

Klubben har nu tillgång till centralt register över alla med tillträdesförbud, det är dock osäkert om detta gör någon skillnad jämfört med tidigare. Registret består utav av namn och personnummer på personer med tillträdesförbud till arenorna. Ingen mer information.

 

Pyroteknik:

Arbetet med legaliserad pyroteknik har stannat upp. MFF och de övriga lagen som ingår i pilotprojektet vill komma framåt i arbetet, men övriga parter (främst Räddningstjänsten) prioriterar inte ärendet.

SLO föreslår att vi kanske kan sätta ihop en arbetsgrupp som ska försöka föra arbetet vidare.

Vid illegala pyrotekniska arrangemang kommer matcher att som tidigare brytas ifall omedelbara fara föreligger. MFF kommer vid behov skicka in brandmän, sjukvårdare eller publikvärdar för att kontrollera eventuell fara för publiken.

Både arrangör och polis kan stoppa match.  Om polis bedömer att arrangör inte gör bra bedömning kan de ta över och ta besluten. Domarna bedömer bara möjlighet till spel.

Vid upprepade bränningar där omedelbar fara föreligger kan polisen avbryta matcher och därefter ställa olika krav för hur kommande matcherarrangemang skall genomföras (t.ex. utan publik)

 

Supporterhuset:

Supporterhuset blir en samlingspunkt för MFF Supportrar. På dagarna fungerar det som ett kafé, men möjlighet att t.ex. göra flaggor.

På kvällar ska man kunna ha workshops, föreläsningar och andra arrangemang.

En lokal är fixad, men en del byråkratiska hinder står för tillfället i vägen för att renovering skall inledas.

 

Ståplatstorget:

Ståplatstorget renoveras lagom till säsongsstarten. SLO presenterade en del av nyheterna:

– Varje uppgång har eget tema. Den ena hyllar våra cuptitlar, och den andra våra ligatitlar.

– Det kommer finnas en gemensam shop. MFF Shoppen kommer då dela utrymme med supportergrupperingarna.

– Större utrymme för bar och ”häng”. Runda barer och en flyttbar scen. Golvet byts ut till ett mjukare typ av plastgolv.

– SSP ska utöka utbud i bar och kiosker. Det finns önskemål om bredare utbud av öl och vegetariskt. De ökar även bemanningen, men påtalar problematik i brist på personal som är intresserade av att jobba så få timmar.

– App-baserat system ska göra att man ska kunna beställa saker från kiosken via telefon och sedan hämta ut i kiosk. ”Intelligent” system som ska hänvisa till den kiosk som har kapacitet att serva.

– Det förs diskussioner om att åtgärda problemet med vinden. Inget plexiglas, men diskussioner pågår.

Vid förslag om att göra saker på ståpaltstorget kan man maila anna@mffsupport.com eller pierre.nordberg@mff.se

 

Banderoller:

Det skall uppföras reklamplatser antingen framför ståplats eller på väggen bakom där det idag hänger två stora banderoller. MFF betraktar det som reklamplatser värda sjusiffriga belopp. Det förelås att MFF ska driva på att inte ge upp banderollplatser enkelt eftersom det kan finnas ekonomiskt värde i läktarkulturen också.

Inga beslut är tagna och MFF skall informera löpande framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *