Systrarnas hyllning till Aron: ”Det var självklart att han skulle ha en egen flagga”

Arons flagga på Vångavallen. FOTO: Möller (@MglMoller på Twitter)

Handikapp Ultras blir allt synligare på Stadion. Det senaste flaggtillskottet på rullstolssektionen står Aron Månsson, 10 år, för. Flaggan är sydd och målad av Arons två systrar, trettonåriga Ellen och åttaåriga Ebba, på Supporterhuset inför årets säsong.
– Sen tyckte jag att jag sa “gör den inte allt för stor”. Den är två meter lång, så i min värld är den ju ganska stor. Men de tyckte att det var självklart att han skulle ha en egen flagga, säger deras mamma Charlotte Månsson.

I Nr Tolv #2 2016 berättar Albin Håkansson om hur det gick till när den första HU-banderollen kom till Stadion.
– Jag ville göra en banderoll som symboliserade mig. Då blev det handikapp för min fysiska sjukdom och ultras för mitt otroliga intresse för fotboll och MFF, sa han till Tolvan.
En bild på Albin tillsammans med banderollen fick då, under slutet av sommaren 2016, stor spridning på sociala medier.
– Det har varit jättekul. Jag har fått väldigt många positiva meddelanden från MFF-supportar, till och med en Norrköpingssupporter. Jag trodde aldrig att jag skulle få så positiva reaktioner. Det har varit allt från hjälte till legend. Jag har även hört att folk vill gå med i Handikapp Ultras.

Uppmärksamma Stadionbesökare har under årets säsong lagt märke till att det tillkommit ytterligare en flagga till rullstolssektionen. Flaggan tillhör Aron Månsson, 10 år.
– Den är gjord av hans båda systrar på Norra Blås flaggmeck på Supporterhuset inför premiären tillsammans med Henrik som jobbar där. Jag har inte varit involverad alls i tillverkningen av denna flaggan. Aron kan inte hålla i den själv, så det är jag som flaggar med den, men den är hans, säger Charlotte Månsson.
– De är väldigt måna om sin bror och tyckte att han självklart skulle ha en flagga. Lillasyster har även gjort en liten till sig själv, men de prioriterade att göra en till Aron framför att göra en till sig själva.

Ellen, 13 år, och Ebba, 8 år, gjorde flaggan till sin bror på Supporterhusets flaggmeck inför premiären. FOTO: Charlotte Månsson

Flaggan var även med på Vångavallen förra veckan, dit Charlotte och Aron tog cykeln tillsammans med ett åttiotal andra MFF-supportrar.
– Jag såg på Facebook att det var en grupp som skulle cykla till Trelleborg, och Aron älskar sin cykel och han älskar MFF, så det lät som en bra kombination. Han tycker även om när det är mycket människor runt honom, så han tyckte det var jätteroligt.

Charlotte och Aron tog tillsammans med ett åttiotal andra MFF-supportrar cykeln till bortamatchen mot Trelleborg. FOTO: Ricard Dahl

– Aron är med överallt, även där man inte borde ha med en rullstol, till exempel på en cykelresa till en bortamatch. Det är kanske inte helt logiskt att tänka att man ska ha med en rullstol där, men jag har alltid med Aron. Hans systrar vill alltid att han ska vara med oss, oavsett om det är avslutningar i skolan eller om de ska spela fotboll. Vi vill att hela familjen ska kunna göra allting, så det är lite det vi står för. Vi vill att Aron ska kunna vara en del av samhället, och även på läktaren ska han kunna vara en del av stämningen och klacken, säger Charlotte Månsson.