Hoppa till innehåll

Madrid away, en summering i bra och dåligt

Vi är många trötta himmelsblå själar som nu är hemkomna från årets fetaste bortaresa i Europa-sammanhang. Ett imponerande stort bortafölje för en match i Spanien en onsdagskväll i oktober. En bra bit över 2000 Malmöiter tog sig med flyg kors och tvärs genom Europa för att hamna i Madrid i onsdags. Med MFF Supports chartrade plan flög 150 personer till och från matchen över dagen. Vi var många som samlades på Plaza Mayor, laddade inför matcher och sjöng hela eftermiddagen. Efter det avgick marschen till Estadio Vicente Calderón där vi gjorde vad vi kunde på läktaren för att stödja pågarna. Resultatmässigt räckte det inte riktigt ända fram, men laget och klubben får ta lärdom av äventyr som detta. Framöver kommer att vi att kunna prestera ännu bättre. Det är trots allt en stor seger bara att få vara med och uppleva resor och matcher som denna!

Men tyvärr hände det ju en del annat också. Många av oss som var på plats fick uppleva en spansk poliskår som inte var så värst inställd på kommunikation utan hellre valde konfrontation. Marschen blev väldigt hastigt framflyttad en timme utan någon som helst information eller förklaring. Under marschen på väg till arenan blev det en del stopp och andra konstigheter som inte kunde förklaras av polisen. Vi försökte resonera med dom, men det var tydligt att dom inte var så sugna på dialog. Tyvärr blev en del supportrar här slagna av både batonger och med direkta knytnävsslag. Detta fortsatte sedan inne på arenan både innan, under och efter matchen. Vi fick ingen information efter matchen om att vi skulle hållas kvar på vår läktarsektion. Och när vi väl fick gå ut, så blev några av oss puttade och slagna om vi inte gick snabbt nog. Det var allmänt svårt att få information från polis, vakter och publikvärdar under hela dagen.

Vi vet att några MFF:are har blivit illa behandlade och vi vill gärna komma i kontakt med er. Skriv ner en kort redogörelse över vad som hänt, samt var och när det hände. Maila det till info@mffsupport.com, skicka gärna med ditt namn och telefonnummer. Vi kommer att samla ihop informationen och gå vidare med detta till lämplig instans. Vi kommer inte att nämna några namn eller lämna information vidare utan att kolla med er först.

Vi kommer även att bjuda in till ett läktarmöte under de närmsta veckorna, för att prata igenom våra gemensamma upplevelser från Madrid. Vi bjuder in polis och andra lämpliga externa gäster och tänker även resonera en del kring våra rättigheter och skyldigheter som supportrar. Vi vill ta tag i det som händer, både i Sverige och ute i Europa, för att göra vad vi kan framöver och försöka påverka utvecklingen åt rätt håll. Vi vill kunna följa vårt blåa lag var det än spelar, utan problem med varken polis, vakter eller arrangörer.

1 kommentar till “Madrid away, en summering i bra och dåligt”

  1. Pingback: MFF Support: Madrid away, en summering i bra och dåligt - MFFkollen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *