Hoppa till innehåll

Uppföljning efter Göteborg borta

MFF Support anser att uppföljning efter matcher är extremt viktigt.

Efter den allsvenska premiären mot Göteborg borta den 1:a april hade vi uppföljningsmöte med Supporterpolisen och Malmö FF där vi kort diskuterade vilka punkter som kan förbättras och vilka punkter som fungerade vilket innefattade både innan, under och efter matchen. Allt som allt fungerade hela arrangemanget väldigt bra från alla parter vilket är väldigt viktigt att berömma!

MFF Support la fram kritik på framförallt en punkt, nämligen utsläppet efter matchens slut. Planen var att eventpoliser skulle följa de supportrar som skulle med MFF Supports tåg hem från Göteborg C hela vägen från Stora Ullevi till Centralen. Anledningen till att denna plan inte fullföljdes var brist i kommunikationen internt inom IFK Göteborg samt mellan IFK Göteborg och Polisen. Polisen har tagit kritiken vidare.

ENABLE, ett forskningsprojekt som har som syfte att identifiera, dela och utveckla god praxis i hanteringen av säkerhet och trygghetsarbete i den svenska professionella fotbollen, vill ta del supportrarnas upplevelse av Polisens samt arrangörernas arbete runt IFK Göteborg och Malmö FF. Hjälp ENABLE med deras forskning genom att svara på denna enkät!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *