Safari blir kollega med Rosenberg

Den allsvenska säsongen lider mot sitt slut och endast två matcher återstår innan det är färdigspelat för i år. För Behrang Safari innebär det också slutet på en enormt framgångsrik och guldkantad karriär. Nu berättar han för Nr Tolv att han beslutat sig för att stanna kvar inom fotbollen även efter att proffskarriären är över.

Behrang Safari firar en av många segrar på Stadion. FOTO: Emma Watson

– Jag har valt att gå in i agentbranschen tillsammans med Markus Rosenberg.

Beslutet har inte varit enkelt, även om han nu när det är fattat konstaterar att det är ett ganska naturligt steg.

– Jag har funderat jättemycket på det här. Vad kan man göra som är så nära fotbollen som möjligt? För det är det jag kan och har gjort dag in och dag ut. Det här är nog det närmsta man kan komma. Att följa spelare nära inpå och försöka utveckla dem så mycket som möjligt, ta del av deras utveckling och vara med och pusha dem till framgångar. Jag tror det kommer kunna ge mig jättemycket tillbaka.

Markus Rosenberg och du blir alltså affärspartners?

– Ja, så är det tänkt. Mackan och jag har väldigt olika egenskaper, samtidigt som vi är väldigt lika i det att vi vill vara störst, bäst och vackrast. Det är något vi har fått från att vara malmöiter. Malmöitisk kaxighet med en fin underton av ödmjukhet. Man går inte in i den här branschen för att vara en i mängden. Jag tror det kommer att bli bra.

Du kommer inte köpa in dig i padelhallarna då?

– Det gör jag säkert. Snart kommer ni se mig göra reklam för padel också, säger Behrang och skrattar.

– Det är väl ingen omöjlighet, de är ju överallt nu.

En längre intervju med Behrang går att läsa i kommande numret av NR.TOLV. Håll utkik!

/Marcus Carlsson

Nr Tolv är MFF Supports medlemstidning. Bli medlem för att säkra dig ett exemplar av tidningen. Du blir medlem här: https://mffsupport.com/bli-medlem/