Safari blir kollega med Rosenberg

Den allsvenska säsongen lider mot sitt slut och endast två matcher återstår innan det är färdigspelat för i år. För Behrang Safari innebär det också slutet på en enormt framgångsrik och guldkantad karriär. Nu berättar han för Nr Tolv att han beslutat sig för att stanna kvar inom fotbollen även efter att proffskarriären är över.

Behrang Safari firar en av många segrar på Stadion. FOTO: Emma Watson

Läs mer ”Safari blir kollega med Rosenberg”

”Redan innan det börjat var det högljutt, men när domaren blåste igång matchen blev det öronbedövande”

Watford FC-supportern Andy Douglas har tillsammans med sin familj besökt en rad olika läktare runt om i Europa. Ingenting har dock kunnat mäta sig med det de tidigare i somras fick uppleva på Stadion.
– Jag har varit på över femtio olika fotbollsarenor i England och flera runt om i Europa, men jag har aldrig hört en publik så högljudd som den i Malmö, säger han.

Andy Douglas har besökt över 50 fotbollsarenor i England och flertalet runt om i Europa. Han har aldrig varit med om något som liknar trycket från Malmö Stadion. FOTO: Emma Watson

Läs mer ””Redan innan det börjat var det högljutt, men när domaren blåste igång matchen blev det öronbedövande””

Halsti varnar: Se upp för danska skallar på fasta

Torsdagens playoff-spel mot danska seriesegrarna Midtjylland lär bli en fysisk och jämn kamp. Det förutspår Esbjerg fB:s Markus Halsti som tidigare representerat både Malmö FF och FC Midtjylland.
– Så klart har jag följt Malmös resa i Europa rätt så intensivt och jag blev besviken när CL-drömmen dog i förra veckan. Men nu ser vi framåt, säger den Finlandsfödda Malmöpågen till Nr Tolv.

Markus Halsti i sin sista hemmamatch för Malmö FF. FOTO: FABIAN KRUUSE

Läs mer ”Halsti varnar: Se upp för danska skallar på fasta”

»Om det är ekonomin som ställer till det för en del att inte kunna uppleva det, ja då har vi visat att vi faktiskt kan lösa det«

FOTO: Patrik Andersson

Vidimera. Enligt Svenska Wikipedia så härstammar ordet ifrån latinets ”Vidi” vilket betyder ”jag har sett”. Just att se och även uppleva vårt lag i Europa är bland det finaste som finns. Just så tänkte även Dennis Mårtensson, känd från Vårt Blåa Lag-podden, när han insåg att det fanns biljetter över till MFFs viktiga kvalretur i Felcsút utanför Budapest mot Mol Vidi FC, tidigare kända som Videoton FC, från Székesfehérvár. Ja visst är det härligt med alla dessa klubbar som byter namn och flyttar runt…

Men nog om dessa geografiska kullerbyttor. Dennis tyckte det verkade konstigt att alla platserna inte var fyllda ännu och tänkte att det kanske beror på vissa ekonomiska hinder. För det kan vara påfrestande nog för en plånbok att följa MFF på bortaplan i allsvenskan, och i Europaspelet så blir det ju självklart än mer.
Läs mer ”»Om det är ekonomin som ställer till det för en del att inte kunna uppleva det, ja då har vi visat att vi faktiskt kan lösa det«”

GÄSTBLOGG: När fotboll är som bäst

Fotboll betyder mer än bara poäng. Det kan även betyda gränsöverskridande vänskap. Detta skriver Timea Ilros som efter Malmös bortamatch i Cluj skaffade sig vänner för livet. 

CFR supportrar och MFF supportrar äter tillsammans innan matchen. FOTO: Timea Ilros 

På uppsamlingsplatsen innan matchen kom ägaren av CFRs supporterpub Domino Sport Pub förbi och bjöd in alla MFF-supportrar. Då tiden var knapp så istället fick det bli efter matchen.

Läs mer ”GÄSTBLOGG: När fotboll är som bäst”

”Vi sjöng och skrek hela tiden”: Andra delen i serien om supporterprofilen Ronnie Svensson

Ronnie Svensson hade under flera år gjort sitt yttersta för att skapa liv på Malmös läktare. Gensvaret hade för det mesta varit svalt, men det hade definitivt inte varit förgäves. I det dolda hade affärsmannen Bo Larsson sett supporterprofilens hårda arbete. En kväll bjöd han Ronnie på middag och la fram sin plan: att organisera en supporterförening.
– Han behövde mig och jag behövde honom. Vi var en kärna med Bertil Pow Pow Waldnert, Östen Arildsson, Lennart Bävern olsson och jag. En gång när Aftonbladet intervjuade Bävern skrev de hans efternamn med litet O fem gånger, så Bävern fick då ett smeknamn till, nämligen olsson med just litet O, säger Ronnie Svensson.

1974 tog Malmö FF sitt tionde SM-guld. I bakgrunden syns supporterprofilen Ronnie Svensson. FOTO: PIERRE MENS

Grunden till MFF Fan Club var därmed lagd och i begynnelsen höll man, högst temporärt, till på Augustenborg.
– Jag hade varit uppe och snackat med Eric Persson och Cavalli Björkman och lagt fram planerna och allt var okej med dem. 1974 fick vi en väldigt fin lokal på Amiralsgatan på insidan av Nobelvägen. Vi hade biljardbord, darttavlor, kaffe, läsk och godis till försäljning. Vi tryckte bland annat upp t-shirts, flaggor och bildekaler. Vi hade också en väldigt fräck medlemsnål och jag tror vi var 500 medlemmar i slutet av 1974. Läs mer ””Vi sjöng och skrek hela tiden”: Andra delen i serien om supporterprofilen Ronnie Svensson”

FC Drita – Malmö FF: En reseskildring

Har ni sett en enda bild eller artikel av Kosovo ur ett turistperspektiv? Det hade i alla fall inte Christian Bruun. När det stod klart att Malmö FF skulle möta FC Drita i kvalet till Champions League blev han därför extra pepp på årets första Europamatch. Här följer Christians intryck från FC Drita borta.

Den 10 juli spelades första matchen mot FC Drita i kvalet till Champions League. En match som Malmö vann med 0-3. FOTO: Christian Bruun

Läs mer ”FC Drita – Malmö FF: En reseskildring”

Systrarnas hyllning till Aron: ”Det var självklart att han skulle ha en egen flagga”

Arons flagga på Vångavallen. FOTO: Möller (@MglMoller på Twitter)

Handikapp Ultras blir allt synligare på Stadion. Det senaste flaggtillskottet på rullstolssektionen står Aron Månsson, 10 år, för. Flaggan är sydd och målad av Arons två systrar, trettonåriga Ellen och åttaåriga Ebba, på Supporterhuset inför årets säsong.
– Sen tyckte jag att jag sa “gör den inte allt för stor”. Den är två meter lång, så i min värld är den ju ganska stor. Men de tyckte att det var självklart att han skulle ha en egen flagga, säger deras mamma Charlotte Månsson.
Läs mer ”Systrarnas hyllning till Aron: ”Det var självklart att han skulle ha en egen flagga””

Den ensamma supportern var minuter ifrån historiskt tifo

Anders Ungh är van vid att stå i centrum. Allra oftast är han nämligen helt ensam på bortasektionen under Brommapojkarnas bortamatcher. När han under måndagskvällen var på väg in till Stadion för bortamatchen mot Malmö FF hade han på Twitter utlovat ett pyrotekniskt tifo som både Malmö FF och förbundet godkänt. Fem minuter innan avsatt tid för bränningen fick han dock tillståndet återkallat. Istället skulle Brommapojkarna få böter och han själv skulle bli avstängd om de två tomteblossen tändes.
– Och det vill jag ju inte bli, för då kommer de inte ha någon supporter på bortamatcherna sen, säger han till Nr Tolv.

Anders Ungh är känd som den ensamma BP-supportern. Inför gårdagens match hade han fått tillstånd från förbundet att tända två tomtebloss. Ett tillstånd som drogs tillbaka i sista minuten. FOTO: PRIVAT

Läs mer ”Den ensamma supportern var minuter ifrån historiskt tifo”