GÄSTBLOGG: När fotboll är som bäst

Fotboll betyder mer än bara poäng. Det kan även betyda gränsöverskridande vänskap. Detta skriver Timea Ilros som efter Malmös bortamatch i Cluj skaffade sig vänner för livet. 
CFR supportrar och MFF supportrar äter tillsammans innan matchen. FOTO: Timea Ilros 
På uppsamlingsplatsen innan matchen kom ägaren av CFRs supporterpub Domino Sport Pub förbi och bjöd in alla MFF-supportrar. Då tiden var knapp så istället fick det bli efter matchen.

Ett fåtal gick dit efter matchen och vi fick ett oerhört fint och varmt välkomnande. CFR supportrarna och ägarna bjöd alla MFF-supportrar som vågade sig dit på allt. Alla supportrar oavsett gruppering välkomnades på samma generösa, varma och fina sätt. Dryck, mat, snacks och souvenirer var gratis och obegränsat. Deras generositet visste inga gränser.  Mitt finaste minne från kvällen var när jag donerade min MFF halsduk. Det var fullt på väggarna, så de plockade ner United-halsduken (som CFR mötte och slog i Champions League 2012), samtidigt som jag sjöng MFF hymnen.
MFF halsduken som nu, istället för Manchester Uniteds, hänger på Domino Sport Pub FOTO: TImea Ilros
 Vi fick även reda på att ett tiotal CFR-supportrar skulle åka till Malmö för returen. Innan matchen vill de bjuda Malmö-supportrarna på gulyás. Detta blev tyvärr inte av. Istället såg jag i samarbete med Kultras och Öltras till att de få CFR-supportrar som åkte till Malmö blev bemötta på samma fina, vänliga och generösa sätt. Innan matchen bjöds CFR-supportrarna till Vinnys krog för lite svenska köttbullar och öl. Alla var välkomna. Dryck, mat, taxiresa till Stadion stod Kultras och ett par MFF-supportrar för.
MFF och CFR supportrar utanför Vinnys krog. FOTO: Timea Ilros
CFR och Malmö supportrarna åt, sjöng och drack innan matchen. Tillsammans.
I 90 minuter kan det vara krig, men före och efter matcher är det fint att vi alla kan umgås och ha trevligt. Tillsammans.
Det är en sådan här supporterkultur som vi bör jobba mot och uppmärksamma. Tillsammans.
Ett stort tack till CFR-supportrarna. I er har jag skaffat mig vänner för livet.

Ett stort tack till Kultras och Öltras som ville ge tillbaka.

Timea Ilros