Rapport från läktarmöte 17 maj

15415303331_d7ee19bf4e_o

Det var ett välbesökt läktarmöte – 109 deltagare hade kommit för att diskutera både det ena och det andra när det gäller vår läktarkultur och hur den kan förbättras.

Här kommer en snabb rapport för dig som inte kunde delta:

Mötet öppnas av Kaveh Hosseinpour, ledamot i MFF Support. Sekreterare är Alexandra Alvlilja, ledamot i MFF Support. MFF representeras av SLO Pierre Nordberg och evenemangsansvarig Patrik Jandelin.

MFF Support är sammankallande till mötet, men mötet är till för alla supportrar oavsett grupp eller placering. Vi möts för att utvecklas, inte för att konfrontera eller bråka.

En kort genomgång från förra läktarmötet: Säkerhetschef Peter Narbe gick igenom nya riktlinjer, banderoller diskuterades och Supporterhuset presenterades kort.

MFF Supports bokning av band till förfest:

Kvinnliga Situationen bokades på grund av att det är ett lovande band från Malmö. Inte av politiska orsaker. Bedömer inte att de är värre än många andra band eller musik som spelats på stadion tidigare. Exempel från texterna läses igenom för att förtydliga att vi ej anser de vara särskilt kontroversiella.

Pyroteknik

Support förklarar att det under två års tid har pågått ett arbete för att legalisera pyro bl.a. genom SFSU och att MFF var tänk som en provklubb för laglig bränning. MFF Support har ansökt om legal bränning nu till hösten, möjligheten att söka om legal bränning har inte varit möjlig innan i år så det är i tiden att vi söker tillstånd för detta nu. Ett hinder kan vara vilka typer av pjäser man får använda. Räddningstjänsten som har sista ordet.
MFF har tidigare fått böter för pyrotekniken trots att visitering har skötts enligt reglerna. Från och med i år har man inte fått böter på grund av bristande säkerhet, därav inga böter på grund av pyroteknik.

Det nämns att ståplatsläktaren kanske inte är en passande för barn och att det finns en familjeläktare också.

Bränningar som genomförs säkert och vältajmat kan vara bra så länge det ej leder till böter.

Angående bortamatchen mot Elfsborg: MFF förtydligar att det slängdes pyropjäser mot ordningsvakter tillhörande Elfsborg. Detta har bevittnats av MFF:s personal också. Supportrarna önskade att MFF hade med sig sin egen personal då det blev kommunikationsproblem med Elfsborgs säkerhetspersonal när vi skulle sätta upp en banderoll vid halvlek. Med det sagt så rättfärdigar ingen händelsen.

Tillträdesförbud:

MFF väntar på beslut från åklagaren gällande tillträdesförbud för flera personer, avstängningar kan vara från 6 mån och upp till 3 år. Förbud kan överklagas till tingsrätten, men under överklagans gång gäller förbudet.

Enad publik

En enad publik är viktigt för att vi ska utvecklas. Att bua mot sin egna försämrar bara stämningen och splittrar ytterligare. Önskemål på att MFF ska ta upp med spelarna att tacka sina supportar efter match. Togs även upp förslag på att ha en panel där man kan få möta dem som är emot eller för vid bengalfrågan och på så sätt försöka uppmuntra fler med blandad mening att komma på läktarmöten.

Läktarstöd

Förslag på att skriva ihop en text vad som förväntas av dig om du väljer att stå på ståplats. Skall stå vid ingångar och märkas på biljetter. Det önskas att ett sånghäfte skall skickas ut till de som blir medlemmar i MFF Support.

Vi behöver få folk att känna sig trygga med att sjunga, några förslag är att ha fler ”ledare” längs fronten på klacken för att sången ska spridas som en våg uppåt på hela läktaren. Detta har gjorts inför i år då ultrasgrupperna placerat sig längsmed fonden.

Vi ska trycka upp häften med sångtexterna som man kan dela ut till supportrar vid insläpp. En kampanj för att uppmuntra till sång i kombination med sångtexter föreslogs.

Man ska försöka klä sig i ljusblått så gott det går på läktaren.

Tack till alla som dök upp och gjorde att mötet kunde hållas i en positiv anda!

MFF Support

Förfesta med MFF Support!

De senaste åren har det för många blivit en vana att förfesta på supportertorget på stadion. Vi träffar kompisar, tar en öl, käkar en korv, lyssnar på musik.

Tidigare år har det varit en vana att en dj spelar musik för oss. Någon enstaka gång har det varit livemusik, så har t ex både Dalaplan, Jaqe och Stress spelat här.

Spelare har intervjuats och det har varit kul att komma lite tidigare till match, helt enkelt.

2015 kommer fler att hitta hit, eftersom MFF Support, som fixar förfesterna, nu skruvar upp både volymen och ambitionen ytterligare.

Den 21 maj får ståplatstorget finbesök: Kvinnliga Situationen är ett nystartat hiphopcrew med bas i Malmö. Crewet består av A Nic Vibe, Ampo, Fröken, Julia W, Miss D, Neely K, RudekidEm och Tova. Med sina medvetna texter och melodiska rap och sång på både svenska och engelska skapar de ett unikt sound med influenser av såväl underground och reggae, som vispop och oldschool boom bap.
Aftonens dj:s är Maja Hedwall & Sophia Mörk alias Papier Maché.
Missa inte.

Det är också svårt att undvika att hela Supportertorget håller på att fräschas upp, Det är Fredrik Magnusson, legendarisk MT96-profil, som tillsammans med företaget RumRum, MFF Support och MFF just nu håller på att skapa vårt himmelsblåa vardagsrum.

Här kommer du att kunna käka lite, dricka några öl, hänga med vännerna, snacka upp matchen, lyssna på musik och ha det hur bra som helst, Precis som en bra förfest ska vara.

Och glömde du halsduken hemma kommer både MFF och MFF Support att sälja både sådana och en massa annat uppe på torget.

Och som sagt, detta är bara förfesterna. De riktiga festerna fortsätter att hända ute på planen och på läktaren. Men då får du själv stå för sången.

Fredagsinfo från Support!

2014-08-05_ViVet_VIKan

Idag ses vi utanför VIP-ingången på Västra läktaren kl 12! Kom i god tid och skriv upp dig på listan och var beredd att bära, folk som kommer senare garanteras inte arbete & europabiljett. Vi har lossat alla bultar så det ska förhoppningsvis gå snabbt och smidigt om alla är på tårna. Det kommer finnas lite fika/dricka till alla som är med. Mot en ståplats fylld till bredden på söndag!

Samtidigt lottas nästa europamatch. Vi kommer kort därefter meddela resor vi kan erbjuda, och annan matnyttig information – håll koll här och på vår hemsida.

På söndag mot Götet vill vi att hela stadion gungar igen, det ska vara samma tryck och samma pepp som senast. Kom tidigt och visa laget ditt stöd under uppvärmningen. Simon Swede spelar musik från 15.30 och vi säljer tröjor, halsdukar, resor och håller luckan öppen för snack och häng hela vägen. Mot tre nya poäng.