Historien om 79

Det hela började på ölfestivalen Hoppapalooza i Beijers Park, en varm kväll i juli. MFF hade spelat hemma mot Norrköping och vunnit med 2-1. Mackan fixade första målet på straff och Rieks avgjorde med en riktig kanon, ribba in. Sällskapet hamnade på Möllan efter matchen och drog sedan en spontanare till Kirseberg. Där stod Rolf och Karl från Sibbarps Husbryggeri och hällde upp öl. Strax innan stängning började det spånas om att göra en supporteröl, som skulle vara annorlunda, på ett sätt som inte hade gjorts tidigare.

Det gick några månader och det kunde ha slutat där. Men en dag hörde Karl av sig och ville snacka vidare om dom galna idéerna. Att brygga öl på ett nytt sätt, med vinnarkultur. Vi ville hylla våra stora MFF-hjältar och tog därför kontakt med Staffan Tapper. Ett första möte hölls och idéerna började bli till planer och sen gick det snabbt. Staffan sa ”jag var kapten -79 och är det fortfarande. Säger jag till pågarna att vi ska samlas igen, så gör vi det”. Laget samlades och det var en stor del av 79-truppen som tillsammans bryggde den första batchen. Det var då den unika ölen kom till, när jäsningsprocessen startades i hjältarnas pokaler, för att brygga ölen med vinnarkultur.

Namnet på ölen kändes givet, klart den skulle heta 79!

79 är en skånsk modernisering av Münchner Helles, ljus och frisk med modern beska. Ölen är smakrik och lättdrucken, med smak av knäckebröd, citrus halm och vinnarkultur.

Stort tack till Sibbarps Husbryggeri för en fantastiskt god öl. Och stort tack till det fantastiska 79-gänget som var med på hela resan och handgripligen bryggde ölen.