Var med och bidra till läktarstödet

15418475755_a27cf96bf9_o
Foto: Fabian Kruuse

Premiären är avklarad och nu väntar en av årets hetare hemmamatcher när hybrisklubben AIK kommer på besök. Under Europaspelet visade vi vilka nivåer vi kan nå på läktaren men i Allsvenskan var förra säsongen något av en besvikelse stämningsmässigt. Det är nu dags att vi höjer oss igen och visar vilka som är landets bästa lag, såväl på planen som på läktaren.

Sång
Sången är central i stödet från läktaren. Men en ljudvägg av internationella mått skapas inte av sig självt, det gör vi tillsammans. Det gäller att alla bidrar till sången för att skapa den inramning som vi såg under Champions League-kvalet förra året. Allsvenskan är en av de hetare på länge och hittills har våra konkurrenter bjudit på solida läktarinsatser, det är nu dags för att oss ta nästa steg.

Vi uppmanar alla att rannsaka sig själva och se på hur ni kan bidra till stödet. Ståplats är navet i sången och här gäller sång matchen igenom annars hänvisar vi er till andra sektioner. Sjung med, mana på er omgivning och visa din stolthet över att du är en del av Malmö FF.

Flaggor och banderoller
I hemmapremiären är det återigen dags för det traditionsenliga flagghavet. Det är få saker som slår ett himmelsblått lapptäcke över läktaren. Som vi redan varit inne på vilar det ett ansvar hos var och en att bidra för att skapa en vacker himmelsblå inramning. Därför uppmanar vi alla att rota fram era gamla flaggor och banderoller och ta med dem till Stadion. Har ni ingen flagga så finns ännu tid att sy eller köpa en. Det spelar ingen roll hur du ordnar din flagga så länge du är på plats och bekänner färg på läktaren.

Allmänt
Supras Malmö har inför årets säsong valt att flytta ner till fonden, således kommer majoriteten av Malmös ultrasgrupperingar säsongen 2015 att husera längst fram. Vi uppmanar alla sjungande till att bygga nerifrån och upp. För att skapa ett starkt sjungande nav på ståplats är det viktigt att vara på plats i god tid och organisera sig. Kom i tid.

Att under match plocka fram sin mobiltelefon för att dokumentera vad som sker på läktaren eller planen istället för att bidra till stämningen ser vi som ett ofog. Det finns gott om fotografer och filmare från diverse olika supportergrupperingar som ständigt dokumenterar vad som sker på läktaren. Därför uppmanar vi alla att låta mobilen stanna i fickan i samband med tifoarrangemang av olika slag och att istället sjunga allt vad ni kan.

Det är nu dags att vi lyfter vår läktare ytterligare en nivå.
Att vi skapar något som ekar ut i Europa på allvar.

Var med och bidra!
För Malmö FF!

MFF Support
Supras Malmö
Rex Scania
MT96