Angående bortamatchen mot FCK Köpenhamn

Efter matchen mot FC Köpenhamn bad vi er att skicka in vittnesmål och dokumentation från marschen och insläppet. Vi fick ta del av  ett stort antal redogörelser både skriftligen och videos, vilket vi är tacksamma över. Genomgående i vittnesmålen är att de är samstämmiga och även styrker det vi våra resenärer och styrelsemedlemmar upplevde:

 • Polisen använde tårgas mot en stor folkmassa bestående av en majoritet supportrar som inte använt pyroteknik, bangers eller uppträtt provocerande mot polisen.
 • Det framkom otydligt av Polisen när marschen skulle svänga vilket resulterade i att många hamnade nära en polisblockad där poliser använde batonger och våld oprovocerat för att leda åt rätt håll.
 • Vissa supportrar som försökte lugna situationen och leda marschen åt rätt håll istället för i riktning mot polisen blev utsatta för våld av polisen.
 • Vissa supportrar som led av följderna av tårgasen eller annat våld blev hotade av polisen om de inte fortsatte att gå vidare mot insläppet.
 • Ett oproportionerligt litet insläpp för så många supportrar gav upphov till farlig trängsel och orsakade andnöd och panikkänslor hos flera supportrar. Väldigt många supportrar missade en stor del av första halvlek som en följd av detta.
 • Insläppet – med mycket folk och trängsel – resulterade i att barn med tårgasskador blev separerade från föräldrar. Dessa föräldrar fick – märkligt nog/av oklar anledning- inte komma fram till sina barn.
 • En del av våra supportrar kastade mycket bangers både mot folkmassor och mot polisen. Detta skapade obehag hos många av våra egna supportrar.

Inför matchen deltog MFF Support på ett möte med MFF, dansk polis och FCK. Utifrån mötet hade MFF Support goda förhoppningar inför matchen att vi skulle få en match under sansade förhållande. Så blev dessvärre inte fallet. Polisens användning av tårgas, våld och hot är enligt vår mening oproportionerlig och oacceptabelt. Dessutom var insläppet till bortasektionen farligt och obehagligt. Bangers och våld från en del av MFF-supportrarna tar vi starkt avstånd från. MFF Support kommer följa upp händelserna i ett uppföljningsmöte med den danska polisen där även MFF kommer närvara.

5 svar på ”Angående bortamatchen mot FCK Köpenhamn”

 1. Hoppas verkligen att ni på MFF support tar avstånd till alla dessa individer som hetsade polisen genom att gå till attack mot polisen, slå slag mot polisen. Skjuta bangers, elda bengaler utanför tivoli vägen till vesterport, sen s-tog från vesterport till Svanemøllan station, därefter promenad mot Telia Parken. Aldrig sett småpojkar leka så mycket med bangers och bengaler som under denna promenad. Tydligen hör klistermärken på skyltar, bilar, byggnader etc till, likaså att kissa överallt, detta är tydligen normal supporterkultur. Jag har aldrig under ett EM eller VM upplevt allt detta här. Jag var där med vänner för se Rosenbergs sista match, men alla upplevelser innan matchen tog ut udden av det hela. Tårgasen fick nog de flesta som gick i marschen. Är det så här alltid bortamatcher med MFF är? Jag hoppas ni på MFF support och även MFF ser till att dessa människor som hjälpte till att skapq kaos och bråk, se till att de lämnar MFF Support och gärna MFF med. Deras årskort och medlemskap ta ifrån dem och all samröre med er för all framtid. Klipp banden nu, för vi riktiga fans till MFF och MFF Support vill ej ha med dessa bråkstakar mer. Oskyldiga människor blev drabbade av att andra hetsar fram våldet istället för njuta av en kul och häftig fotbollsmatch.

 2. Arne, håller med dig om att de ständiga överträdelserna i samband med MFF matcher, begågna av en mindre skara personer, måste bort. Har pratat med vänner, som var på plats i Köpenhamn och försökte gå med i marschen, men till slut valde andra vägar då de kände rädsla och obehag inför de konsekvenser de kände att misskötseln sannolikt skulle få.
  Det är väsentligt att MFF Support och Malmö FF tar hårt avstånd från detta beteende och tydligt visar att det inte har att göra i gemenskapen runt MFF.
  Polisen, precis som alla andra, kan alltid förbättra sitt sätt att sköta svåra situationer, men låt oss inte förledas att tro annat än att hade alla MFF are betett sig bra hade ej heller tårgas etc använts.

 3. Etnisk rensning på c2. Aktivt sökande av svenskar med hjälp av fulla brölande angivare. Lugna mff supportrar som brutalt kastades ut av matchvärdar. MFF supportrar Utan halsdukar eller tröjor.

 4. Arne. Att skriva som du gör är så otroligt provocerande. Vad anser du att du får ut av det? Jag stödjer definitivt inte användandet av bangers och hets mot polis. De skriver i texten att de tar avstånd mot sådant. Så att du tycker dig ha rätten att då provocera är för mig obegripligt.
  Sen det där att kissa överallt. Vad får dig att tro att det bara är dessa personer som gör det? Jösses. Anar du hur många äldre män jag sett stå och urinera till höger och vänster för att de fått för mycket att dricka? Nä ditt tjatter är så tramsigt och barnsligt. Jag tänker inte säga mer om saken än skäms på dig.

  Hoppas alla får en härlig jul med massvis av glädje och skratt. Så ser vi fram emot ett jättefölje utan dess like till Tyskland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *