Angående händelserna i Göteborg

Angående händelserna i Göteborg

Det som till en början var en intensiv och sportsligt kamp på planen och en härlig kraftmätning på läktarna, avbröts på ett oehört tråkigt sätt efter det kastats en banger (smällare) mot Malmöspelaren Tobias Sana.

Bangers är något vi i MFF Support tar starkt avstånd från och inte anser hör hemma i samband med fotbollen i Sverige. När en banger dessutom kastas mot en spelare i syfte att skada eller skrämma, något annat kan vi inte tolka det som, är det ett övergrepp mot hela den svenska fotbollen och läktarkulturen.

Likväl som vi supportrar måste känna trygghet och vara säkra på läktaren måste domare, spelare och funktionärer ha trygghet och säkerhet på planen. Något annat är oacceptabelt.

Igår kastades det alltså en banger från läktaren ut på planen och det är tyvärr inte första gången det händer i svensk fotboll. MFF Support ber alla individer att ta sitt ansvar i samband med fotbollsmatcher och tänka efter innan ni agerar.

Alla vi supportrar måste gemensamt och solidariskt se till att sköta oss på våra läktare. Det är ingen annans ansvar; det är bara vårt. Det är vi som sätter tonen här, ingen annan. Vi kan åstadkomma underverk om alla känner sig delaktiga i detta.

Därför:
– tolererar vi inga inkastade föremål på planen.
– tolererar vi ingen rasism, sexism eller annan diskriminering.
– slåss vi inte; vi löser våra problem genom dialog och samförstånd.

Vidare hoppas vi att Tobias repar sig och är tillbaka på fotbollsplanen snart igen. Vi backar den positiva glädjespridare  som Tobias är i Malmö.

/MFF Support

22 svar på ”Angående händelserna i Göteborg”

  1. Vad fan har det med saken att göra? Bara för att de inte tar upp just bengaler?
   De pratar om incidenten som hände igår. Inget annat. Skärp dig Kent!
   Otroligt omoget sagt.

  2. Håller med dig Kent Axelsson. Det är dax för MFFs ledning och polis att göra något och inte vara så flata.

  3. Ok, för det första handlar detta om bangers eftersom det var det som fick matchen att blåsas av.
   INTE BENGALER, jäääävla skillnad.
   För det andra…. Vem slår sig för bröstet här? Har du läst texten? Det är en uppmaning att skärpa till sig.

 1. vad finns det för dialog inom MFF-familjen så detta inte sker på Malmö stadion? Bevittnade bangers från oss borta mot Jönköping, så inte omöjligt att vi råkar ut för liknande missöde.

 2. Kent hur fan kan ni bengalhatare få allting att handla om bengaler. Varje gång det händer nånting fotbollsrelaterat är ni där i kommentarsfälten och skriver stoppa bengalerna. Kamma dig.

  #backasanna

 3. Det var ju inte sista gången heller direkt. Jag noterade minst 4 knallskott från Malmöklacken, varav det sista var riktat mot John Alvbåge men ett par meter ifrån. Dessutom noterade jag en brinnande IFK halsduk och flera Malmösupporters som Kastade pyroteknik vid både Drottningtorget och heden i Göteborg.

 4. Men ni nämner ingenting om er själva? Om alla bangers som kastades från er läktare. Ni nämner inte den halsduken ni brände.
  Varför?

  1. ”Alla vi supportrar måste gemensamt och solidariskt se till att sköta oss på våra läktare. Det är ingen annans ansvar; det är bara vårt. Det är vi som sätter tonen här, ingen annan. Vi kan åstadkomma underverk om alla känner sig delaktiga i detta.”

 5. Instämmer med förgående talare. Ni undviker att nämna det faktum att ni glatt eldar bengaler, något som faktiskt både är förbjudet och kan få katastrofala följder under de omständigheter ni eldar. Hur var det nu med det där talesättet: man ska inte kasta sten när man sitter i glashus. Trots visitering fortsätter bengalbrännandet. Synnerligen intressant…….

  1. Vem kastar sten i glashus? Jag fattar inte, har de förespråkat bengaler i texten?
   ”ni glatt eldar bengaler”, vad har du för belägg att det är författaren bakom texten som eldar bengaler?
   Eller du syftar på styrelsen i MFF Support? för jag tror inte heller de eldar bengaler… så vem menar du?

   De nämner att det var bangers som skadade personer och att det var det som fick matchen att brytas sen uppmanade de att alla ska ta sitt ansvar. Jag förstår inte hur du kan läsa in så mycket grejer i texten som inte står där….

 6. Angående bengaler

  Bengaler kan, precis som en boll eller ett racket, behandlas på fel sätt och få åskådare att börja sucka.

  Men, som neutral åskådare (ej hemmahörande på Malmö stadion) och mffare i exil så tycker jag Bengaler är riktigt vackra och är ett underhållande moment i en match om de, precis som övrigt tifo, har rätt timing till övrigt i evenemanget.

  Är Bengaler skadligt? Möjligtvis i direktkontakt med röken och irriterande på avstånd.

  Är gnällspikar och nejsägare skadliga? Det tar energi och glädje från de flesta – så ja, debatten och gnället runt är mer skadligt får oss alla.

  Släpp det fritt och sätt det i relation till ditt eget liv och de ”livsfaror” du utsätter sig för när du går över ett övergångsställe, ställer dig på uteserveringen på en krog, hoppar från en oövervakad brygga på landet eller brygger kaffet hemma.

  Låt dem som viger sitt liv åt Malmö ff att bestämma hur de gör det – var glad och åk med på resan.

  Inte fan går man och klagar på ett tivoli att där är faror eller för mycket rök??

  Lev lite. Det gör gott :)

  Finns otroligt mycket fina endamål runt om i världen som behöver era nej-röster!

 7. Sluta fjåna er. Ni vet vad som hände. I min himmelsblåa värld uppför man sig. För ni skitungar som även kastade bangers borde ni nog fundera igen. #UT MED PACKET

 8. Sluta fjåna er. Ni vet vad som hände. I min himmelsblåa värld uppför man sig i med och motgång. För ni skitungar som även kastade bangers borde nog fundera igen. #UT MED PACKET #NÅGON VÄRD EN LUSING #DIN MOSSA KOMMER FÅ VETA

 9. Varför förstår inte de 50 personer i klacken som håller på med bengaler att det är precis samma skit? INGEN annan mer än ni vill ha ngn bengal tänd under matchen. Ni kan ju OMÖJLIGT missat responsen från läktare varenda gång. Det bli DÅLIG stämning på hela stadion. Gör gärna en undersökning utanför stadion och fråga hur många som gillar bengaler. Fråga då fler än 50 i ståklacken..

  1. ”det är precis samma skit” det kan du väl omöjligen mena? Att bangers och bengaler är samma sak….
   Om man ska ha en seriös diskussion krävs det nog att båda sidor skärper sig en del i argumenten.

 10. Oj, oj, oj, vad ni sjuåringar som tycker om när det smäller blir kränkta.
  Ta med er mamma och pappa så kanske ni kan få göra det ni tycker är roligast hemma, så kan vi andra se och sjunga med dom himmelsblå och slippa er ”riktiga” supporter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *