Anteckningar från läktarmötet 24/5

Anteckningar från läktarmötet på Supporterhuset 24 maj 2018

Välkomna

Vice ordförande Kaveh är mötesordförande på grund av att ordförande Thelma är sjuk och frånvarande. Sekreterare är Annsophie Berggren.

Lojalitetsprogrammet

SLO Pierre Nordberg informerar om lojalitetsprogrammet som kommer att dra igång till nästa år. Innan årskortsförnyelsen till säsong 2019 kommer Malmö FF att gå ut med mer information om vilka parametrar som kommer att resultera i vilka poäng. MFF vill bygga ett system som inte bygger på att man handlar i shoppen för att få poäng utan att fokus ska vara på att stötta laget. MFF vet att medlemskap, närvaro på hemma- och bortamatcher kommer att resultera i höga poäng. Det kommer börja gälla från 2019 och framåt. Utifrån poängen kommer man få olika fördelar i form av exempelvis förköp till attraktiva matcher som Champions League.

Ståplatsreducering

Evenemangsansvarig Patrik Jandelin informerar att förr var tillståndskraven för en fotbollsmatch en A4-sida lång. Mot IFK Göteborg var det tillståndskravet 27 sidor långt. MFF har en dialog med tillståndsmyndighet och Polisen för att försöka förstå vad de önskar med sitt agerande. MFF är kritiska till ståplatsreduceringen och hanteringen av denna. Diskussion om att MFF och supportrarna vill arbeta för en legal pyroteknik. MFF har uppfattat att tillstånd för Syd är strängare än resten av Sverige.

Aktiva sektioner

Det har kommit in flera klagomål att folk står på avdelning 27 där det är sittplats. På grund av detta har MFF delat ut lappar med anvisningar om vilka delar av 27an som är aktiv sitt och vilka som inte är det. Det inkommer förslag att hela 27 ska bli sjungande sitt.

Sång, volym och tryck

Diskussion om hur man ska få ståplats att bli mer sjungande och bättre tryck. Förslag att ha en prisreducering på ståplats på Södra läktaren för att flytta folk som vill köpa en billigare biljett men inte sjunga. Diskussion om hur Norra, Bob och Roys ska komma igång och bli sjungande igen. Förslag inkommer om att de ska flytta ner och placera ut sig på ståplats under första hemmamatchen efter uppehållet. Inkommer förslag om att ha fler hjälpcapos som kan mana igång sången. Överenskommet att MFF Support kallar grupperingarna till möte under uppehållet för att planera en kampanj vid nästa hemmamatch.

Inkomna önskemål

– fler capoställningar

– ställning till trumman

– köpa en ny megafon till en person som står på den högra kanten

– Diskussion att ge ut sånglappar vid nya sånger

– Förslag att MFF Support ska lägga ut klipp från sånger och textsätta och lägga ut på Youtube

– Förslag att byta ut Blådårar-soundtracket till Malmöläktarsånger för att alla ska känna igen melodierna

– Önskemål att Support ska ge ut en uppdaterat sånghäfte

 

Tack till alla som närvarade på läktarmötet!

3 svar på ”Anteckningar från läktarmötet 24/5”

  1. Förstår inte hur ni tänkt att avd 27 ska bli sjungande från gången och mott mitt. Dom på andra sidan sjunger ju inte och även ovanför är j … igt dåliga på det. Dom som kommit till avd 27 mot mitt har kommit ifrån ståplats. Det är många gamla mff supportrar som sitter på dessa platser och även vi som är ngt yngre vill sitta så nära norra som möjligt och känna allt
    Så tänk efter innan ! Ni kan missa många på detta sätt !

  2. Varför ingen uppmaning från MFF support om att fylla arenan inför kommande CL match??
    Tycker också att hemsidan är halvdöd.
    Vart har allt engagemang tagit vägen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *