Anteckningar från läktarmötet 26/3

Nedan följer MFF Support anteckningar från läktarmötet i söndags på Supporterhuset.

Läktarmöte, Supporterhuset 2017-03-26

Thelma, ordförande i MFF Support, informerar:

MFF Support står som avsändare för läktarmötet och modererar men mötet är öppet för alla supportrar, vare sig man är medlem i MFF Support eller annan grupp/förening eller ej.

Pierre, SLO i Malmö FF, informerar:

Ingen himmel kommer att införas efter halvtidsvilan igen.

Ny capoställning är nu redo att beställas. Den nya capoställningen kommer att vara större så att två personer kan stå på den samtidigt. Det kommer också att vara ett löstagbart räcke som går att ta bort vid exempelvis tifo.

Reklamskyltarna som finns framför ståplats närmast planen kommer att förlängs. Det hängs inga banderoller där i dagsläget så detta påverkar egentligen inte supportrarna på ståplatsläktaren.

Maskeringsförbud. Det har varit förbjudet sen 2009 på Stadion men nu kommer det även att bli ett lagbrott. Finns inget som tyder på att polisen kommer att gå upp på läktaren för att plocka individer som maskerar sig men det är viktigt att känna till att det nu även är förbjudet i lagens mening.

Det pågår en diskussion centralt om att speakern ska läsa upp en text om att maskering är förbjuden i de fall supportrar ändå maskerar sig på läktaren. Det kommer i så fall vara samma text som läses upp på alla arenor i Sverige.

MFF söker tillstånd vid varje match när det gäller exempelvis antalet vakter och servicevärdar och tillståndet utformas sedan genom dialog och samverkan mellan klubben och polisen. Om det inträffar incidenter på läktaren som kan anses äventyra säkerheten, pyro etc så kan Rättsenheten även ålägga klubben att exempelvis utöka visitationen vid kommande matcher. Det kan också vara så att tillståndet för hur stor publikkapacitet som är tillåten dras ner.

2015 fick MFF kapaciteten på stadion neddragen då gångarna inte var fria. Att minska kapaciteten på ståplats om miljön inte anses vara säker är något som kommer att användas mer frekvent under säsongen. Reglerna kommer att se likadana ut över hela Sverige. MFF får indikationer från polisen i förväg om detta och kan därefter reglera biljettförsäljningen vid varje individuell match. Det är 3 500 sålda årskort på ståplats och det finns inget som tyder på att den tillåtna kapaciteten kommer understiga den siffran.

Önskemål om att ta bort speakern som ropar ut spelarnamnet efter mål. Åsikter om att det blir krystat ibland framförallt vid matcher med få åskådare. Fördelarna med detta diskuteras också. Vid matcher med mycket folk låter det bra samt att spelarna själva kan uppskatta detta.

Bortaresor. MFF Support har som ambition att ordna resor till så många matcher som möjligt. Vid litet intresse kan MFF Support ordna pubsamling till de supportrar som reser själva.

Diskussion om lojalitetsprogram för att få köpa biljetter till Europamatcher. Årskortsinnehavare och medlemmar kommer att ha förtur även denna gång, Medlemskapet ska vara löst innan turneringen sätter igång för att tillgodoräknas. Pierre tittar på hur ett lojalitetsprogram skulle kunna utarbetas. Att ha rest på bortamatcher är något som också är intressant att ha med i ett lojalitetsprogram. Dock måste detta kunna lösas rent administrativt utan att det blir någon form av kontrollsystem.

Från och med i år är det möjligt att skicka över sin biljett digitalt om en inte har möjlighet att använda den själv. Om alla årskort säljer ut i framtiden så tittar MFF på lösningar där det kan utgå viss ekonomisk kompensation till den som via klubben skickar sitt kort vidare.

Pierre har en delad tjänst mellan medlemsansvarig och SLO och diskussion förs om tiden räcker till. Pierre berättar att SLO-rollen i MFF ser ungefär likadan ut som i andra klubbar i Sverige. Medlemsfrågor kan i hög grad skickas till annan person inom MFF och på så sätt avlasta Pierre.

Thelma informerar:

Tåg till Göteborg. Avgång vid Liseberg. Alla som vill möts upp där för gemensam marsch till Ullevi. Tåget beräknas anlända kl 10.30 till Liseberg.

De som åker i minibussar eller vanliga bussar kan kontakta Pierre och uppge bussens regnr och på så vis få gratis parkering utanför Ullevi.

Stämning på läktarna. Hur kan vi förbättra den framöver? Diskussion om att MFF Support ska dela ut sånghäften vid sidoingångarna till ståplats och även vid sittplatssektioner närmast ståplats.

MFF Support tittar på möjligheten att ta fram sånghäfte till hemmapremiären mot Sundsvall.

Förfestgruppen önskar förslag på DJ/band eller andra teman till förfesterna. Kontakta gärna MFF Support med förslag och idéer.

MFF Support tackar alla som kom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *