Bojkotta AFC

MFF Support uppmanar till bojkott av bortamatchen mot AFC Eskilstuna

Den 24:e februari år 1910 träffades nitton herrar i restaurangen på Malmö Idrottsplats och grundade Malmö Fotbollförening. Sedan dess har Malmö FF varit en medlemsförening vilket innebär att vi medlemmar äger föreningen.

MFF Support har genom åren varit med och drivit kampanjen för att bevara 51%-regeln, framförallt inför Riksidrottsförbundets stämma år 2013 där supportrarna vann frågan och vår älskade föreningsdemokrati kvarstod. 51-procentsregeln fastställer att idrottsföreningar inom RF måste ägas av medlemmar till minst 51 procent, vilket betyder att företag, investerare och bussbolag aldrig kan äga mer än medlemmarna i en förening.

I Allsvenskan 2017 yttrar sig ett lag annorlunda, nämligen AFC Eskilstuna. Vi ser en fotbollsförening som konstant verkar i gråzoner av 51-procentsregeln genom affärsmannen Alex Ryssholm och hans privata intressen. Vi ser en förening som motarbetar föreningsdemokratin. Vi ser en förening som försvårar och ifrågasätter medlemskap. Vi ser en förening vars ordförande, som väljs på häpnadsväckande 10 år, inte ger svar på de frågetecken som omringar föreningen. Alex Ryssholm äger idag 49 procent av aktiebolaget och har sedan starten utformat ett system där AFC Eskilstuna tar över andra föreningar och dess tabellplaceringar  för att kunna avancera i seriesystemen utan egentlig sportslig framgång.

Den 19:e augusti möter vår medlemsförening Malmö FF Alex Ryssholms AFC Eskilstuna på Tunavallen i Eskilstuna. MFF Support uppmanar alla Malmö-supportrar att bojkotta matchen.

Beslutet om bojkott var svårt av en enda anledning; vi lämnar aldrig Malmö FF. MFF Support stöttar alltid Malmö FF såväl på hemmaplan som på bortaplan och både i med- och i motgång. Vi visade läskeblask-klubben i Salzburg vad föreningsdemokrati kan åstadkomma och nu är det dags att göra en viktig och tydlig markering mot bussbolag-klubben i Eskilstuna. I det här fallet är AFC Eskilstuna ett faktiskt hot mot vår föreningsdemokrati. MFF Support vill inte bidra ekonomiskt och inte heller legitimera AFC Eskilstunas plats i Allsvenskan. AFC Eskilstuna hör inte hemma i svensk fotboll.

Bli medlem, bevara föreningsdemokratin!

MFF Support

Officiell supporterförening till Malmö FF

16 svar på ”Bojkotta AFC”

 1. Det var ta mig tusan det bästa jag någonsin läst av eller om Malmö FF. Heder och ära åt er och hoppas fler supportergrupper tar efter er i detta! Imponerande! Då håller jag ändå på ett helt annat lag än MFF

  /Ängel

 2. Bra initiativ. 2-4 personer bör representera fansen på läktaren med en stor banderoll. Annars förstår övriga fotbollsfans i Sverige inte varför MFF-klacken inte hörs mest och bäst!! Jag är stolt över att vara medlem i denna fina klubb. Ni kommer säkert på en bra text till banderollen!

 3. Jag kan inte förstå den massiva kritik AFC får, det hat som lett till våldsamma aktioner mot dessa 10-20tals fans som går på bortamatcherna. Jag har respekt för att man flyttar ett mindre fotbollslag som AFC United var till en stad där man slipper konkurrens från klubbar som AIK, Djurgården och Hammarby. Av just denna anledning tänker jag gå på matchen. Alltid gillat era aktioner men detta var nog det dummaste jag läst.

 4. Hoppas alla lag bojkottar denna match.

  Förresten skulle jag vilja ser mer flaggmek då det 1. Är väldigt roligt och 2. Ser riktigt fint ut på våra läktare

 5. Omoget och töntigt. AFC har vad jag minns spelat sig upp i Allsvenskan.
  Hur klubben styrs har inget med det att göra.
  Fotboll avgörs på plan.
  Så skönt att AFC tog en helt överlägsen och rättvis seger idag mot ett bedrövligt blekt MFF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *