För Håkan

Fastän natten är svart är alltid himmelen blå.

Inför Håkan Jeppssons begravning uppmanar vi till att skänka en slant till någon av de organisationer som låg Håkan varmt om hjärtat.

Henrik Superman är en stiftelse som arbetar för att uppfylla cancerdrabbade barns drömmar oavsett om det gäller en önskan om att spela Super Mario på en iPad, en solig resa med hela familjen till Kos eller ha en mountainbike att cykla runt på i evigheter. Stiftelsen verkar även för forskning inom området barncancer. När den 7-åriga MFF-supportern Henrik Ekelund somnade in 2005 hade han och familjen kämpat mot cancern i sex år. Stiftelsen grundades ett par år senare av nära vänner till familjen och tog då namnet Henrik Superman. Organisationen är lokalt förankrad, icke-vinstdrivande och gör ett gediget arbete för att på olika sätt hjälpa barn med cancer. Malmö FF har sedan 2016 stöttat stiftelsen på olika sätt. Håkan satt dessutom med i Henrik Supermans styrelse.

Help@Hand är en organisation som arbetar för att hjälpa behövande barn med mat, trygghet, bättre hälsa och skolgång. När initiativtagaren till projektet, Kristian Rankloo, såg på TV i november 2013 rapporterade nyheterna om tyfonen Haiyan som drog över östra Filippinerna. Tusentals människor miste livet när hela städer förstördes i katastrofen. Kristian samlade in 100 000 kronor och åkte sedan ner för att hjälpa till på plats. Han lyckades bland annat införskaffa skolmaterial till 2 097 barn.

Skänk gärna en slant till en eller båda av dessa fantastiska stiftelser. För Håkan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *