MFF Support ansöker om legal pyroteknik

MFF Support har beslutat att tillsammans med Malmö FF ansöka om att få anordna ett pyrotekniskt arrangemang i samband med en hemmamatch under hösten. Detta är en fråga som vi internt diskuterat ett längre tag och processen med ansökan sattes igång tidigare under våren.

Användningen av illegal pyroteknik har pågått så pass länge att det framgår tydligt att arrangörerna inte kan stoppa det. Ingenting tyder i nuläget på att illegal pyroteknik kommer att försvinna samtidigt som polisens riktlinjer skärpts. Följderna är avbrutna matcher och reducerad publikkapacitet.

Initiativet till denna ansökan togs av MFF Support, men det är den arrangerande klubben som ansöker om att få använda pyroteknik. Malmö FF som är positiva till den här ansökan har även ett årsmötesbeslut från 2011 som säger att klubben skall utreda möjligheten att anordna säkra pyrotekniska arrangemang i samband med sina hemmamatcher. Vi vill även poängtera att MFF Support inte anordnar otillåtna bränningar.

Tonläget i debatten är mer destruktiv än någonsin, vilket är ytterst tråkigt när vi samtidigt befinner oss i en ur sportsligt perspektiv historiskt framgångsrik period.

Vi kommer att vara transparenta under hela processen och informera om hur arbetet fortskrider. Det finns ingen given mall för hur detta går till och för vår del är det viktigt att vi nu testar systemet för att se hur supportergrupper i framtiden skall kunna anordna pyrotekniska arrangemang som är säkra, tillåtna och stämningshöjande.

Det är ännu inte bestämt vilken match detta gäller, men vi siktar på en hemmamatch under tidig höst.

14 svar på ”MFF Support ansöker om legal pyroteknik”

 1. Hur ska ni göra när supras hotar andra att använda pyroteknik?

  ” Den som vill bränna får helt sonika söka kontakt med de ultrasgrupperingar som idag står för våra organiserade och ansvarsfullt genomförda pyroteknikarrangemang. Den som bryter mot ovanstående punkter kan från vår sida räkna med att betraktas som persona non grata, dvs. icke-önskvärd och ej välkommen på läktaren under överskådlig framtid.”

 2. Och det har ni äntligen fattat. Att ni kan legalisera bränningen. Jo tjena.

 3. Helt rätt väg att gå! Om vi ska ha bengaler så ska det ske på detta sätt. Inga illegala bränningar.

  1. Är du helt slut eller?
   Har inte minskats publik på grund av de illegala bränningarna, och kommer absolut inte göra det med LEGALA.

 4. Ni bryr er inte alls om de hyresgäster som bor här på Hallingsgatan, Vendelsfridsgatan etc. som är hundägare eller har småbarn. Dessa grupper mår jättedåligt av detta smällande.

 5. Spännande! Hoppas att det går bra. Polisen vill väl att det ska vara 100 m säkerhetsavstånd och att man måste ha genomgått en högskoleutbildning för att få bränna. Undrar var kompromissen landar. Om det inte går att komma överens så blir det väl återgång till det gamla, så det borde ju finnas skäl för dem att kompromissa. Tyvärr kommer det bli svårt för alla lag pga missfostret Kompisvallen, där röken ligger kvar fortfarande sen Bajen vann SM-guld i bandy för några år sen.
  Fridens liljor!

 6. Bra initiativ.

  Men snälla vad ni än gör. Gör allt i er makt för att motverka bangers, har två kompisar som fått tinitus… Bränningar och sånt har jag inget emot dock.

 7. Märkligt, dessa tendenser med pyroteknik etc fanns nästan inte i Sverige för ca 20 år sen!! Vad kan ha förändrat detta beteende????

 8. (vier Mal pro Spiel, plus für jedes Rapid-Tor extra) dürfen im Prater künftig Bengalen gezündet werden
  Fyra gånger per match plus vid varje mål som Rapid gör de för tända Bengaer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *