MFF Support motsätter sig förslaget om samgående med LB07

Vi ser positivt på att Malmö FF nu gör en satsning på elitfotboll för damer, men ett samgående med LB07 passar helt enkelt inte ihop med det emblem och den identitet vi håller kärt. Malmö FF bör skapa sin egen historia, sin egen framgång och förtjäna sin egen plats. Att överta en annan förenings historia, framgång och plats i seriesystemet är inte rätt väg att gå.
 
MFF Support är en stark förespråkare för de föreningsdemokratiska värdena. Att inte ta över andra föreningars framgångar utan komma dit på egen hand är en förutsättning för vårt stöd. Det är lika viktigt som att färgen på matchtröjan ska vara himmelsblå. Som supportrar följer vi vårt lag runt om i Sverige och Europa i med- och motgång. Vi gör det för att vi älskar Malmö FF som förening och med allt Malmö FF står för. För oss står emblemet för historia, identitet, meriter och värdegrund. Vi har på oss tröjor med gamla hjältars namn på. Vi sjunger om spelare som inte längre spelar. Vi sjunger om klubbledare som inte längre lever. Föreningen vi älskar bygger på meriter från både gamla tider och nya dagar, och det har gått upp och ner längs vägen, men alla framgångar är våra.
 
Malmö FF bör vara en förening med elitlag för både damer och herrar. En förening med ungdomsverksamhet för både flickor och pojkar. Vi ser fram emot att vara Malmö FF:s damlags officiella supporterförening, precis som vi varit tidigare. Men inte genom att överta en annan förenings plats i seriesystemet. Det är inte vårt Malmö FF.
 
Använd föreningsdemokratin – gå på medlemsmötena, bygg dig en egen uppfattning och rösta på det extrainsatta årsmötet.
 
MFF Support

10 svar på ”MFF Support motsätter sig förslaget om samgående med LB07”

 1. Nu är jag en ganska ny medlem i MFF support och har inte läst in mig på stadgarna. Har det tagits ett medlemsbeslut angående MFF supports motsägande när det gäller ett samgående med LB07.

  På vilka grunder är beslutet taget. Vilket beslutsunderlag har varit till grund för beslutet och finns det underlaget tillgängligt för oss medlemmar?

 2. Hej, jag tycker att ni inte ser längre än näsan räcker och lever kvar i gamla ideal. Jag kan hålla med er om mycket i det ni skriver när det gäller MFF som förening men detta får inte stå vägen för en satsning på tjejerna. Vi måste, även om vi inte alltid tycker om det, anpassa oss till verkligheten och följa med utvecklingen.

 3. ”Malmö FF bör skapa sin egen historia, sin egen framgång och förtjäna sin egen plats. Att överta en annan förenings historia, framgång och plats i seriesystemet är inte rätt väg att gå.”
  Menar ni inte LB07 bör skapa sin egen historia…?

 4. Inlägg i debatten om MFF övertag av LB07. Det är bra att MFF support tar ställning i frågan och hedervärt att man anför ”vi är inte den typen av klubb som köper framgång” och ”vi skall på egna meriter ta våra framgångar och vinster”.
  Dock skulle jag vilja framhålla att frågan är inte svart eller vit utan kanske mer grå. Om MFF på egen han inte skall ha ett damelitlag först 2030 så behöver man köpa sig fram redan nu. Hur tänker jag då?
  Idag finns inga spelar mer än några få under 10 år i egna leden. Så då tänker jag att detta blir modellen på egen hand:
  Säsong 2020 div4:
  Ett helt seniorlag måste värvas/köpas in då man nog tänker sig vinna serien direkt (=värva etablerade div 3 spelar mot lön)
  Säsong 2021 div3:
  Hör måste man byta ut 50% av truppen mot etablerade div 2 spelare för säkra serieseger.
  Säsong 2022 div 2:
  Nu blir det tuffare. De resterande spelare som varit med sedan div 4 plus en del från förra säsongen måste bytas ut mot 50% div1 spelare för att vinna serien.
  Säsong 2023 div 1:
  Nu börjar det bliv riktigt tufft, se bara på Halmstad BK och TFF! Nu kanske man måste värva in upp till 75% elitettan spelare och nu börjar det också kosta på lönekontot.
  Säsong 2024 Elitettan:
  Detta blir elddopet om man skall fortsätta avancera eller få ett stopp på resan. Troligen måste man redan här sätta det allsvenska laget på banan. Kanske inte rustat för toppstrid i Allsvenskan men bra mittenlag.
  Säsong 2025 Allsvenskan:
  Man är vid målet och behöver här fundera på etablera sig i första hand.

  Visst man kan framföra att man parallelt har en ungdomsverksamhet med akademier som kan ta fram egna produkter men det tar nog minst 3 år innan någon är klar.
  Vad har den satsning kostat. Hela vägen har man fått överavlöna spelare mot nivå man spelar på.
  Man har troligen till vissa delar värvat sönder lokala lag i varje nivå och ev satt igång ett lönekrig på köpet samt kanske gjort sig så impopulär.
  Man skall vara klar över att ingen spelare kommer välja MFF bara för ”vad kul satsning” eller ”detta gör jag av övertygelse vi köper inte lag”.

  Vad vill jag då med denna inlägg? Egentligen att nyansera debatten. Om vårt elitlag skall endast bygga på egna produkter så tar det upp till 10 år. Skall vi nån ett elitlag inom närtid så kommer det bli en typ av köbelag, sen är det ju inte rakt av ett köp av ett lag eller serietillhörighet.
  Den ekomiska kalkylen på ovan skulle vara intressant, men här har jag inte insyn i löneläge i serierna för att göra denna.

  Sen kanske ett samgående med FCR hade varit lättare att köpa emotionellt då de ändå är fd MFF vad vet jag?

 5. Föreningsdemokrati innebär att föreningens medlemmar styr föreningen genom röstning. Demokratin i föreningen utövas främst genom en föreningsstämma, som i de flesta föreningar hålls en gång om året.

  Varje medlems röst vid stämman väger då lika tungt. Detta skiljer föreningar från exempelvis aktiebolag, där personer med stort ägande också har fler röster på aktiebolagets bolagsstämma.

  Wikipedia

 6. Att LB07:s damlag spelar i MFF:s tröjor kommer att vara enda skillnaden. Det kommer fortfarande vara LB07, det kommer fortfarande att vara 200 personer på matcherna och ingen kommer bry sig. Det är väl ingen bra utgångspunkt när man satsar på damfotbollen? Även om stämpeln tvättas bort med tiden så kommer det aldrig att bli vårt eget damlag och det känns ju inte bra alls.

 7. Märkligt att så många verkar leva i villfarelsen att supportrar motsätter sig förslaget pga att man ”inte vill satsa på tjejerna”.

  Det lades t.ex. fram förslag 2016 att MFF skulle göra en damfotbollssatsning, något STYRELSEN RÖSTADE NEJ TILL! Nu har man alltså vaknat i ledningen och istället för att göra en vettig satsning från grunden så vill man ta över en annan klubbs verksamhet och därmed deras plats i seriesystemet (!)
  Det är FUSK! och inget MFF ska syssla med.

  Vad tror ni förresten kommer hända med de nuvarande spelarna i dam a-laget? De kommer skickas ut med huvudet före för en satsning med nya pengar på nya spelare.

  Klart vi ska ha damfotbollsverksamhet men det ska göras på rätt sätt. Inte stressas fram utifrån vad sponsorer säger eller hur vinden blåser för tillfället. Enligt mig var det ett katastrofbeslut att lägga ned damsektionen från allra första början.

  Känslan är styrelsen vill passa på att göra detta nu för att ”damfotboll är hett nu” vilket gjort att sponsorer trycker på (vilket bara är ett sjukt sätt att se på det, genom detta synsätt nedvärderar man allt jobb och all historik som ligger bakom det som tagit damfotbollen dit den är idag). Andra faktorer som spelar in är att MFF vill ha ett (inofficiellt) b-lag för att kunna låna ut spelare för att få speltid på a-nivå (eftersom man av någon anledning valde att lägga ned u-21 laget). Sen tillkommer ungdomsbredden med utökning av antalet lag för att få in fler ungdomsspelare under samma paraply. De senare två är väl iofs positiva tillskott men väger inte upp det faktum att man tar över ett elitlag och därmed deras plats i seriesystemet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *