Ordförande minns resor del 1: Skroda

Skroda

MFF möter Kalmar på söndag, och MFF Support arrangerar en retroresa, där vi hoppas att gamla profiler och matchtröjor och flaggor och banderoller ska synas på läktaren. För att ge lite inspiration intervjuar vi några av dem som varit MFF Supports ordförande – först ut är Mikael ”Skroda” Cronqvist.

Mellan vilka år var du ordförande i MFF Support?
En dag haha, år 2008 när Tony hoppade av så beslutade resten av styrelsen också för att avgå men skulle släppa nyheten kl 12 dagen efter. Kl 11 ringde Sydsvenskan och ville ha en intervju med den nye ordföranden… jag sa bara ”inte lönt, ska avgå om en timme”… sicket kaos. Jag var dock vice ordförande mellan 2004-2008 och fick du under perioder rycka in som ordförande men det var aldrig officiellt.

När gjorde du din första bortaresa?
Oj, måste ha varit sent 70-tal. Till Landskrona. Första resan jag åkte utan målsman var Växjö 1986….

Vilken är den största resan som du varit med och organiserat?
Utan tvekan GBG borta 2004. 24 (tror jag) bussar som skulle iväg och där skulle fixas bussvärdar till alla och fixas och donas med allt som har med en bortaresa att göra… det var tufft. Tågresan till Djurgården var rätt stor den också men det blir ju smidigare med tåg.

Vilket är ditt bästa/roligaste bortareseminne?
Många. GBG är en riktig höjdare på grund av omfattningen. Resorna till Split 97/98. Alla tågresor med invasion. Men den bästa av dom alla är Ljungskile 97. Vi åkte dit dagen innan i en minibuss och då det var på sommaren var det perfekt. Vi hade tält med oss men när vi kom upp mötte Ljungskilefans oss vid arenan. De sa ”tälta? Ni kan sova i omklädningsrummen och i klubbstugan” På lördagskvällen blev det brännboll MFF-Ljungskile inne på arenan och innan match fick Fedel plocka upp ölkapsyler i straffområdet. Jag och några till vaknade i klubbstugan på söndagen  av att deras LSK:s lagledare sa ” kul att ni kommit hit grabbar, kan ni bara gå ut en liten stund då jag och spelarna ska ha matchgenomgång, ni är naturligtvis välkomna tillbaka sen”….fantastisk resa så lång ifrån hat och bråk man kan komma.

Vad är charmen med att åka med MFF Support
Gemenskapen med andra MFF:are och att det är väldigt välorganiserat (för det mesta). Blandningen av folk, gammal som ung ger en fin gemenskap.

Sugen på att följa med? Köp din resa här!

Ett svar på ”Ordförande minns resor del 1: Skroda”

  1. Skroda är en sann legend. Skulle gärna vilja lägga till en del intressanta ”bortamatcher”.

    Cupfinalen mot Landskrona 1984(1-0) som spelades i Helsingborg. Snacka om överfyllda tåg och båtar till Helsingör.

    Bortamatchen mot Ajax 1987 på gamla ajax stadion. Bästa trycket någonsin på en MFF bortamatch. Och vilka profiler som var med på den resan. Ärtan, Börringe, Carlos, Jesus, Kardum…….och icke att förglömma reseledaren Per från olofström, vilken kille.

    Och vem kommer inte ihåg bortamatchen mot Dinamo Dresden……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *