Pyroteknik på våra matcher

Vi har den senaste tiden fått väldigt mycket skrivet till oss gällande användningen av pyroteknik på våra matcher. 

Vi vill vara väldigt tydliga med att MFF Support inte anordnar otillåtna pyrotekniska arrangemang i samband med Malmö FF’s matcher. Detta är inte en del av vår verksamhet.

Frågan om pyroteknik är något som dagligen dyker upp i dialog med MFF, polis, medlemmar och media. För MFF Support är det viktigt att dialogen förs konstruktivt, detta gäller även mellan supportrar.

MFF Support verkar för den malmöitiska supporterkulturen och att Malmö FF alltid spelar hemma som borta med ett starkt och mangrant stöd, aktivt och ansvarstagande utan våld, hot, rasism och diskriminering.

Vidare stödjer vi det arbete SFSU:s genomför gällande legal pyroteknik och hoppas få vara en del av den processen inom en snar framtid.

Vi verkar för våra medlemmar och tar gärna in konstruktiva idéer och förslag, vi är aldrig längre bort än info@mffsupport.com

3 svar på ”Pyroteknik på våra matcher”

 1. Hej. Det låter bra. Som ”vanlig familjefar och mff supporter” blir man ändå väldigt fundersam. Hur kan 25 bengaler tändas samtidigt som på matchen mot aik? Någon måste ju koordinerat det. Ingen buar från ståplats. Man blir bara så sjukt trött. Varför är det så svårt att stoppa ett fåtal personer som förstör för 22 000? Att gå på mff håller på att gå från kul till ”nä fan nu går vi inte hit fler gånger…”. Känns kanske starkt nu med många besökare men när folk väl tröttnat så är det en lång väg tillbaka. Det kommer alltid finnas idioter så att tro att det upphör av sig själv är naivt. Någon behöver göra något, visitera väskor, utesluta medlemmar som eldar, lyft över eldare över planket till polisen…gör något utom tomma ord. Mvh johan

  1. Hej. Jag älskar fotboll och jag älskar ståplats. Man ska stå tätt, hoppa, gunga och sjunga och vråla ut sin glädje och ilska. Allt detta försvåras när sikten skyms av rök och matchen bryts när spelarna är som mest taggade vid matchstart eller när vi gör mål.
   Jo, väldigt många på ståplats buar väldigt mycket åt bengalbrännarna. Faktum är att bengalerna är snyggast på håll. Är det för bortasupportrarna man eldar kanske?
   Att påstå att bengaler är en nödvändig del av läktarkulturen är direkt felaktigt. Se på England och Skottland (och då menar jag inte turist-lag som Arsenal och United) eller Tyskland. Det finns inget samband helt enkelt. Det kan vara fantastisk stämning med bengaler och utan.
   Snälla bengalbrännare – om ni får en kick av att göra något olagligt, hitta något annat. Sparka sönder en lyktstolpe i parken, cykla på trottoaren, ladda ner en film. Fotboll är för roligt för att sabba.

 2. tycker ni borde sära på ett supportrar som älskar fotboll och de som tydligen älskar pyroteknik, man vill se machen och inte en massa rök, jag hoppas att de kan göra en rökfri bengal då är jag oxå för den men som det är nu så är det under all kritik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *