MFF Support ansöker om legal pyroteknik

MFF Support har beslutat att tillsammans med Malmö FF ansöka om att få anordna ett pyrotekniskt arrangemang i samband med en hemmamatch under hösten. Detta är en fråga som vi internt diskuterat ett längre tag och processen med ansökan sattes igång tidigare under våren.

Användningen av illegal pyroteknik har pågått så pass länge att det framgår tydligt att arrangörerna inte kan stoppa det. Ingenting tyder i nuläget på att illegal pyroteknik kommer att försvinna samtidigt som polisens riktlinjer skärpts. Följderna är avbrutna matcher och reducerad publikkapacitet.

Initiativet till denna ansökan togs av MFF Support, men det är den arrangerande klubben som ansöker om att få använda pyroteknik. Malmö FF som är positiva till den här ansökan har även ett årsmötesbeslut från 2011 som säger att klubben skall utreda möjligheten att anordna säkra pyrotekniska arrangemang i samband med sina hemmamatcher. Vi vill även poängtera att MFF Support inte anordnar otillåtna bränningar.

Tonläget i debatten är mer destruktiv än någonsin, vilket är ytterst tråkigt när vi samtidigt befinner oss i en ur sportsligt perspektiv historiskt framgångsrik period.

Vi kommer att vara transparenta under hela processen och informera om hur arbetet fortskrider. Det finns ingen given mall för hur detta går till och för vår del är det viktigt att vi nu testar systemet för att se hur supportergrupper i framtiden skall kunna anordna pyrotekniska arrangemang som är säkra, tillåtna och stämningshöjande.

Det är ännu inte bestämt vilken match detta gäller, men vi siktar på en hemmamatch under tidig höst.

Förfesta med MFF Support!

De senaste åren har det för många blivit en vana att förfesta på supportertorget på stadion. Vi träffar kompisar, tar en öl, käkar en korv, lyssnar på musik.

Tidigare år har det varit en vana att en dj spelar musik för oss. Någon enstaka gång har det varit livemusik, så har t ex både Dalaplan, Jaqe och Stress spelat här.

Spelare har intervjuats och det har varit kul att komma lite tidigare till match, helt enkelt.

2015 kommer fler att hitta hit, eftersom MFF Support, som fixar förfesterna, nu skruvar upp både volymen och ambitionen ytterligare.

Den 21 maj får ståplatstorget finbesök: Kvinnliga Situationen är ett nystartat hiphopcrew med bas i Malmö. Crewet består av A Nic Vibe, Ampo, Fröken, Julia W, Miss D, Neely K, RudekidEm och Tova. Med sina medvetna texter och melodiska rap och sång på både svenska och engelska skapar de ett unikt sound med influenser av såväl underground och reggae, som vispop och oldschool boom bap.
Aftonens dj:s är Maja Hedwall & Sophia Mörk alias Papier Maché.
Missa inte.

Det är också svårt att undvika att hela Supportertorget håller på att fräschas upp, Det är Fredrik Magnusson, legendarisk MT96-profil, som tillsammans med företaget RumRum, MFF Support och MFF just nu håller på att skapa vårt himmelsblåa vardagsrum.

Här kommer du att kunna käka lite, dricka några öl, hänga med vännerna, snacka upp matchen, lyssna på musik och ha det hur bra som helst, Precis som en bra förfest ska vara.

Och glömde du halsduken hemma kommer både MFF och MFF Support att sälja både sådana och en massa annat uppe på torget.

Och som sagt, detta är bara förfesterna. De riktiga festerna fortsätter att hända ute på planen och på läktaren. Men då får du själv stå för sången.

Festa med MFF Support – 2 gånger!

Smmarfest_web

Sommar, uppehåll och dags för fest! Support tar grillpinnen och bjuder in till två kvällar på Tallriken i Pildammsparken. Den 23 juni 17-21 ses vi efter CL-lottningen och hänger – ta med egen grill + mat/dryck! Det blir musik, lite boll, lite annat. Den 2 juli blir det lång förfest som slutar efter avblåst match – MFF möter FCK (vilket vi motsätter oss) då bjuder vi istället in till en ännu större fest – den megastora grillen rullas ut och de största basarna. Samma tider, samma plats. Ta alltid med cash, det är bra.

Ja, det blir ingen match mot FCK, men vi kör grillning ändå. Kom och häng!