Uttalande från MFF Support

Uttalande från MFF Support kring starten av den allsvenska säsongen 2020.

MFF Supports grundinställning är att fotboll alltid ska spelas inför publik. Vi ifrågasätter de kommersiella mekanismer som vi anser vara grunden till varför man vill påskynda en uppstart i rådande globala pandemi. Fotboll kan aldrig vara större än människors hälsa och en fotbollsklubb kan aldrig vara större än dess medlemmar och supportrar. Att fotboll ska spelas utan publik är en idé vi har väldigt svårt att smälta och varje supporter som hejar, sjunger och flaggar för sitt lag är en extremt viktig beståndsdel i svensk fotboll.

Med detta sagt så anser vi att Malmö FF tagit sitt fulla ansvar under rådande situation och är stolta supportrar till en av få klubbar som med god och välskött ekonomi inte hade behövt dra igång allsvenskan utan att riskera en konkurs. Idag står vi däremot inför en extraordinär situation inom såväl fotbollen som hela samhället. Coronapandemin påverkar våra liv på många sätt och vi vet inte hur länge detta kommer att fortgå. Trots att vi tycker det är grundläggande att stödja vårt lag på plats har vi en förståelse att det inte går under rådande extrema omständigheter. För många klubbar är det helt avgörande för deras ekonomi och fortlevnad att fotbollssäsongen kommer igång även om det innebär att vi inte har möjlighet att ta del av matcherna på plats på läktaren. Vi ställer oss positiva till att fotbollen startar omgående, självklart i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hoppas att alla parter inser det akuta med situationen så att vi kan rädda fotboll från en ekonomisk kollaps. 

I händelse av att man beslutar att starta upp fotboll med spel inför tomma läktare vill vi i MFF Support uppmana alla supportrar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring allmänna sammankomster och trängsel. Vi ber er att inte samlas i stora grupper i eller utanför lokaler och fotbollsarenor. Låt oss istället titta på matcherna på ett sätt som inte bidrar till en ökad smittspridning. Vi i MFF Support ser över möjligheterna att bidra till stämning och upplevelse av gemenskap som kommer vara saknad i samband med match som följer idén med social distansering och hoppas kunna presentera något inom en snar framtid.
Vi vill även passa på att uppmärksamma er på att det i sommar finns ett stort behov av arbetskraft inom Malmö stads verksamheter där man hjälper människor som behöver stöd i vardagen.

Se mer information om detta och hur du ansöker här: https://malmo.se/Lediga-jobb/Annons.html?jobid=95&refnr=20190078&jobTitle=Malm%C3%B6s+%C3%A4ldre+beh%C3%B6ver+dig%21

Framåt Malmö!
/MFF Support