Angående träningsmatchen mot FC Köpenhamn

Vi är väldigt besvikna över att MFF bjudit in FCK till en träningsmatch den 2:a juli.

Efter Parkenskandalen år 2005, där MFF-supportrar blev utsatta för en våldsam attack från den danska polisen, har vi upprepade gånger svartmålats av FC Köpenhamn. Detta trots att det danska rättsväsendet friade oss efter en lång rättsprocess som den dåvarande styrelsen i MFF Support drev under flera år, till en kostnad av hundratusentals kronor. Denna process var och är fortfarande en viktig milstolpe i MFF Supports historia.

MFF Support har upprepade gånger av denna anledning påtalat olämpligheten i att anordna träningsmatcher mot FCK och anser det vara respektlöst mot MFF-supportrar i allmänhet och mot dem som utsattes för misshandeln på Parken i synnerhet. Vi finner det nu ännu en gång felaktigt att arrangera en vänskapsmatch mot FC Köpenhamn.

Vi i MFF Supports styrelse kommer inte att närvara vid matchen den 2 juli.
Vi kommer därmed inte att arrangera någon förfest och vår lucka kommer att hållas stängd vid detta arrangemang.
Vi uppmanar också våra medlemmar att inte närvara på matchen.

MFF Supports styrelse

18 svar på ”Angående träningsmatchen mot FC Köpenhamn”

 1. Förstår ståndpunkten men detta är fjantigt! Det är inte spelarnas fel och spelarna behöver stöder under matchen. Det är ju ett perfekt lag att möta inför Europa kvalet som kommer. Dessutom är matchen i Malmö, inte i Köpenhamn. Våra killar behöver prestera med klacken och testas ordentligt mot bra motstånd.

 2. Filip. För många är parkenskandalen färskt i minne. En fruktansvärd händelse som ärrade många mffare psykiskt som fysikt. Om du kommer ihåg den smutskastning som fanns gentemot oss MFFsupportrar och framför allt från fcks ordförande flemming hade du säkerligen haft en annan åsikt. Att du kallar supports beslut för fjantig säger mig att du inte har en aning om vad som efterspelade sig efter parkenskandalen. Detta ställningstagande är kanske det bästa support gjort på länge. Det är ett hån från styrelsens sida gentemot alla oss MFFare och i synnerhet offren för polisen brutalitet och fcks smutskastning att boka in denna match. Jag är övertygad om att det finns annat bra motstånd för oss.

 3. Bra beslut! Det måste väl gå att spela mot ett annat lag? Fck har inte ens kunnat be om ursäkt och det finns ingen anledning för oss att ha med den klubben att göra. Plast!

 4. Perfekt motstånd inför CL! Spelarna behöver vårt stöd! Känner ingen som var på parken 2005 å känns väldigt långsint! MFF 4-ever!!!

 5. Var där i Parken stog mitt i slagfältet som den Danska Polisen startade ,såg vad som hände så klart vi skall allt bojkotta allt som har med FCK att göra.Fast jag Älskar mitt MFF

 6. det är jo så länga sedan ! kom ihåg när vi pratar, länge sedan , at Skåne jo engentligen är DANSKT !

 7. Relax. Flemming Østergård har kommet med udfald både mod FCK’s egne fans, Brøndby’s fans og MFF fans. Der er ingenting i det.

  Derudover er det en sag mellem MFF og det danske politi, som agerede håbløst, hvilket alle FCK fans (og andre danske fodboldfans er enige i)

  Derudover er Flemming Østergård slet ikke i FCK mere, og har intet at gøre med FCK.

  Jeg forstår vreden mod det danske politi, alle danske fans deler den, men vreden mod FCK pga et par udtalelser virker sgu langt ude og set fra dansk side lidt patetisk..

 8. Kan ikke forstå al den had mod FCK som klub. Kan godt forstå hadet
  Mod det danske politi. Jeg var der selv i Parken i 2005 og det var en fryglig oplevelse se på. Som aldrig burde være sket. Kan bare ikke hvorfor FCK Support skal lægges for had.

  Forza FCK

 9. Korrekt og rigtig beslutning. Vi kæmper stadig med korrupt politi i DK og vagter/klubber som holder hånden over dem. Jeres oplevelse i 2005 var dog meget mere voldeligt end normalt politivold (vold mod præst og kvinder, samt slag i hovederne). Ønsker det bedste for Malmø FF og deres supportere. Hader fck…

 10. Stödjer detta beslut till 100%. Hat svårt att förstå MFF’s agerande att ens komma på tanken att spela match mot fck. Det jag skulle kunna tänka mig är att göra någon form av manifestationen och direkt eftet det lämna arenan. Detta är en klubb som i mina ögon för alltid kommer väcka ont blod och inget vi stolta mff-are ska ha att göra med på något plan.

 11. Bra att kunna se en fotbollsmatch där spelet och inte de hjärnlösa från MFF support är i centrum. Hålla jer borta från alla matcher, då är MFF återigen en riktig bra klubb.

 12. troels lund. Det är uppenbart att du inte har bevittnat det som har hänt 2005. Annars hade du inte kommit med ett så pass korkat uttalande. Jag var där, ca 5 meter ifrån platsen där polisen började besinningslöst slå publiken. Ingen ursäkt inget förlåt från något danskt håll! Jag anser inte att min favoritklubb ska ha något some helst utbyte med att så pass ociviliserad fotbollsklubb ! Bröndby, Nordsjälland, Århus, vem som helst men inte den ryggradslösa klubben fck !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *