(UPPDATERAD) Information gällande derbyn hemma och borta mot Helsingborgs IF

***UPPDATERING***
Vi har idag uppdaterat hemsidan med information om bussresan till Helsingborg. Klicka på länken nedan för att komma till inlägget.
http://mffsupport.com/nyheter/bussresan-till-helsingborg/

Imorgon torsdag 1 maj kl. 15.00 möter vi HIF hemma i Svenska Cupen. Nästa torsdag 8 maj kl. 20.00 möter vi HIF borta i Allsvenskan. Två otroligt viktiga matcher, både på planen och vid sidan om.

Det har varit en stökig början på årets säsong, vilket har gett stora rubriker i media och mycket utrymme i diverse debatter kring supporterkultur och fotboll. Vi vill lägga fokus på fotbollen och kommande matcher, hjälpas åt så de kan spelas på ett smidigt och sportsligt sätt. Vi har därför i dialog med supportergrupperingar från HIF snackat igenom hur vi smidigast rör oss före och efter matcherna i Malmö och Helsingborg.

Imorgon är det dessutom 1a maj, vilket innebär att det rör sig mycket folk i stan i olika demonstrationer. Detta gör att HIF inte kan ta tåget till Centralen och marschera därifrån, utan istället kommer att åka med tåg till Triangeln. Dessutom arrangeras det bussresor som går direkt till Stadion. Efter matchen gäller samma resvägar hemåt. Det samlas mycket folk på Möllan innan lunch för demonstration, dessa kommer att gå därifrån runt kl. 12.00. Det arrangeras ingen gemensam marsch från Möllan till Stadion.

Även torsdagen den 8e maj kommer det att erbjudas tåg och buss som gemensamma resealternativ. Tåg kommer att avgå från Centralen ca. 18.00 och anlända till Knutpunkten, för marsch till Olympia. Bussar kommer att avgå från Malmö och köra direkt till Olympia. Information om exakta tider och platser kommer på respektive hemsidor och Facebook. Bussresor köps direkt på MFF Supports hemsida, tågresor betalas innan avfärd på Centralen. Vi förmodar att det kommer att vara ganska många som åker tåg, dessutom åker vi mitt i rusningstid, vilket gör att det har chartrats ett tåg till oss. På grund av antalet resenärer kan tåget tyvärr inte gå från Triangeln.

Givetvis går det även bra att ta sig med egen bil eller på annat sätt till och från matcherna. Dock är det smidigast om alla större grupper reser tillsammans, därav de arrangerade buss- och tågresorna. Vi uppmanar alla att tänka till lite extra under dessa dagar, ge järnet på arenorna och ta det lugnt på stan. Alla till Stadion och Olympia!

// MFF-Familjen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *