Kallelse och valberedningens förslag: Årsmöte 2021

Söndagen den 28 februari kl. 15.00 avhålls MFF Supports ordinarie årsmöte 2021.

På grund av den fortfarande pågående Covid-19 pandemin och de begränsningar den medför
kommer årets årsmöte att anordnas på lite annorlunda vis. 

Årsmötet kommer att hållas via mötesplattformen Zoom. 
För att kunna rösta måste man vara med på länk och logga in som gäst
med medlemsnummer följt av namn. (exempel: 1992 Förnamn Efternamn)

Vi öppnar för insläpp redan kl 14:30 för att deltagare ska kunna testa tekniken. 

Observera att det i enlighet med stadgarna inte går att skicka ombud. Samt att det på grund av tekniska begränsningar bara kan vara en deltagare per påloggning. Alltså gäller en påloggning, en röst. 

Röstning kommer att ske med såkallad omvänd acklamation. Vilket innebär att man inte svarar om man håller med. Detta förfarande är enklare och smidigare vid möten på distans.

Samtliga deltagare kommer vara muteade som förval. Så röstar man nej, slå på mikrofonen och säg nej. Vill man begära ordet i annat fall än omröstning gör detta via Zoom på följande vis.
I den nedre raden i Zoom > välj ”participants” > ”räck upp handen”. Görs detta ska mötesordföranden muntligen bekräfta denna handuppräckning och ge ordet till personen.

Försök således att ha era mikrofoner stängda under mötet om ni inte röstar emot ett förslag eller har begärt ordet och fått detta beviljat.

Länk till mötet:
https://zoom.us/j/92688115641?pwd=a2tpeS8yN1BScDZnTzhSbXJrN1JVUT09

För frågor relaterade till genomförande/medverkan på årsmötet maila: medlem@mffsupport.com

Så här ser dagordningen ut inför årsmötet:

a) godkännande av dagordningen

b) godkännande av årsmötets vederbörliga utlysande

c) fastställande av röstlängd

d) val av mötesordförande och mötessekreterare

e) val av två justeringsmän, tillika rösträknare. Fastställande av justeringsdag.

f) föredragning av föreningens verksamhetsberättelse för det gångna året.

g) framläggande av revisorernas berättelse om styrelsens förvaltning för det senaste verksamhetsåret

h) föredragning av föreningens resultat- och balansräkning för det gångna året.

i) fråga om beviljande av ansvarsfrihet för styrelsen för det gångna
verksamhetsåret

j) val av ordförande

k) val av övriga styrelseledamöter

l) val av styrelsesuppleant(er)

m) val av revisorer
Av valberedning föreslås följande sittande revisorer för omval på ett år.
– Per Arvidsson
– Ola Nilsson

n) val av revisorssuppleant(er)
Av valberedning föreslås följande sittande revisorssuppleant för omval på ett år.
– Molly Kummel

o) val av tre ledamöter till valberedning,
varav en skall vara sammankallande

p) fastställande av medlemsavgift

q) framläggande av propositioner

r) framläggande av medlemmars inkomna motioner

Fråga av ekonomisk natur får ej avgöras om den ej finns med på dagordningen för årsmötet.

Varmt välkomna!

Nedan följer valberedningens förslag inför årsmötet 2021:

Suppleant, nyval 1 år: Emma Watson
Emma är ett känt ansikte bland Malmös supportrar, dock oftast med en kamera framför. Emmas förmåga med både stillbilder och rörlig bild fånga supporterskapets innersta väsen har gått få förbi. Det är bland annat den här förmågan som vi önskar att Emma kan bidra med att utveckla vår kommunikation med nuvarande och framtida medlemmar. Emmas kreativitet, energi och förmåga att skapa engagemang kommer bli värdefullt för styrelsen.

”Jag heter Emma Watson, är 27 och bor sedan inte alltför många år tillbaka i den här stan. Min första match på Stadion gjorde Rosenberg mål på straff och det var ju för häpnadsväckande och sjukt för att inte bli fast. Och hitta hem! För det är Malmö FF för mig, den sista pusselbiten för att hitta hem.

Sedan 2018 har jag fotograferat mig in i gemenskapen som är MFF, efter att ha följt klubben ensam på tv alldeles för länge (det låter så jävla sorgligt? Vilket det var också – rekommenderar inte. Gå till Stadion ya’ll!) Med en enorm skopa ödmjukhet och kameran i hand vill jag vara med och bidra till det som så många supportrar byggt upp under alla år.

Utöver Malmö FF har jag ett stort engagemang för fotbollen på damsidan här i Malmö och ute i världen. Roligt många gånger – bestörtande och svettig kamp andra gånger. Med ett nytt intåg av just ett damlag i vår förening hoppas jag att MFF Support kan vara ledande gällande arrangemang och evenemang även för vårt nya representationslag. Från gräsroten till guldet.

När saker känns tunga och pandemieländiga måste vi påminna oss själva om att det kommer en vår, det kommer en Div 3 och det kommer en Allsvenskan. Och oavsett format som vi får följa serierna, kommer vi vinna och känna gemenskapen igen och alltid blicka från ovan på lag nummer två. Lag nummer två!
2021 då. Klackspark.”

/Emma

Ledamot, fyllnadsval 1 år: Gustav Bunse
Gustav har under åren varit en resurs för MFF Support runt grafik och kommunikation. Vi är glada över att Gustav nu vill kliva in i styrelsen och med tydliga förväntningar och kontinuitet hjälpa föreningen i den fortsatta utvecklingen i kommunikation. Gustav är omtänksam, tillgänglig och inkännande person som kommer bli nyttig i styrelsen.

”Gustav Bunse heter jag och är 25 år och bor här i Malmö. Jag följde Malmö FF som väldigt ung, då till en början för att rebella mot min Farbror som var dedikerad HBKare. Efter några år utan fotbollen i mitt liv hittade jag tillbaka igen till läktaren 2012 via ståplats, och har sen dess knappt missat en hemmamatch på plats.

De senaste åren har jag använt mina grafiska kunskaper i supporter-sammanhang genom att hjälpa MFF Support med en del grafik och på annan tid suttit med väggkonst och klibbor med MFF-motiv.

Mina förhoppningar nu är att få vara med och hjälpa supporterkulturen kring min älskade förening framåt och bort från det här tråkiga läktaråret. Jag ser extremt mycket fram emot en säsong som bara kan bli hästlängder bättre för oss supportrar än den senaste. Att få se läktarna sakta vakna till liv igen kommer vara årets stora höjdpunkt.”
/Gustav

Ledamot, nyval 2 år: Simon Hogeman
Simon har med sin erfarenhet från modebranschen alla förutsättningar att hjälpa MFF Support att ta nästa steg inom merchandise och förmedla vår supporteridentitet i olika uttryck. Simon är en balanserad och positiv person med sunda värderingar och vi är övertygade om att han kommer bli ett fint tillskott i gruppen. 

”Simon Hogeman heter jag och min kärlekshistoria med Malmö FF började på min femårsdag när min käre far tog med mig på min första match på Malmö Stadion. Matchen vann vi givetvis och Djurgårdens IF stod för motståndet. 7-3 blev det också och vi vann SM-guld så det var ju inte så svårt att va fast efter det. Började gå mer frekvent på Stadion i övre tonåren och min far har konsekvent varit vid min sida på ståplats till denna dag, även om han genom åren buntats ihop med diverse av mina kompisgäng.

Sedan 15 år tillbaka driver jag eget företag inom modebranschen med bas i Malmö och kontor/butik även i London. Resdagarna är många, en dryg tredjedel av året brukar spenderas resandes. Hemlängtan är ofta förknippad med missade matcher och missade ögonblick på Stadion, eller på en bortaläktare för den delen.

Som en del av MFF Supports styrelse tror jag att jag kan bidra med lite av allt som kan tänkas behövas. Som person är jag en typisk generalist, inte superbra på något, men helt ok på ganska mycket, så tror att jag kan användas både som en Jörgen Ohlsson och som en Erdal Rakip. Genom min yrkesroll tror jag också att jag skulle kunna vara med och styra upp ett merchutbud som känns relevant, intressant och alltid med historian och framtiden i åtanke.”
/Simon


Ledamot, nyval 2 år: Rebecca Bayer

Rebeccas arbete som suppleant under 2020 har imponerat på oss. Vi vill nu säkra upp framtiden i styrelsen genom att bereda möjligheten för Rebecca att finnas i styrelsen som ledamot under de kommande två åren.


Styrelsen 2021 föreslås därmed få följande sammansättning

Ordförande:
Arvid Falk, omval 1 år

Ledamöter
Magnus Ericsson, sittande 1 år
Annsophie Berggren, sittande 1 år
Anders Fredin, omval 2 år
Simon Hogeman, nyval 2 år
Rebecca Bayer, nyval 2 år
Gustav Bunse, nyval 1 år

Suppleanter
Jens Larsson, omval 1 år
Emma Watson, nyval 1 år


Valberedningen vill därmed tacka Ola Larsson och Ida Rosqvist för deras ovärderliga insatser för
MFF Support och för supporterkulturen runt Malmö. Vi hoppas att få se er åter i framtiden!

/För valberedningen i MFF Support –
Dennis Mårtensson & Isabelle Giordano