Det er for vildt

Jag förstår fortfarande inte vad som hände igår. Jag är i chocktillstånd, ett fint sådant. Malmö FF har kvalificerat sig till Champions League, Malmö FF har slagit ut en klubb som inte längre är en klubb, ett företag som fortsätter dra fotbollen i smutsen och som inte förtjänar några som helst framgångar. Eller vingar.

I gårdagskvällens segerrus var vi många som delade min känsla, det var svårt att ta in. Markus Rosenbergs vidunderliga straff rakt upp i nättaket, Magnus Erikssons ofattbara volleyskott och Super-Mackans sinnessjuka dribbling till matchens definitiva punktering – allt löjligt vackert och med resultatet att 14 långa år utan ett svenskt lag i Champions League är till ända. Och ja, jag kan älta mitt mantra till leda, att Allsvenskan alltid är viktigast och det är den som ska vinnas varje år, men just nu, här och nu, är det den här revanschkänslan som är skönast. Det uttalade målet från föreningen, att Malmö FF ska vara ledande i Skandinavien; vi är där nu.

Det är fan inte bara på plan vi är ledande för övrigt. Läktarinsatserna vi gång på gång levererar bevisar att det är ett rent helvete att som bortalag vandra in på stadion, det är samtliga lag i Allsvenskan medvetna om. Rangers, Dinamo Zagreb, Sparta Prag och Salzburg är i allra högsta grad medvetna om det nu.

Om några timmar lottas grupperna till Champions League. Om jag får önska helt egoistiskt så vill jag ha Benfica eller Porto i vår grupp. På grund av att jag älskar Lissabon. En himmelsblå invasion i den staden skulle förmodligen bli helt sjukt.

SÅ. JÄVLA. BRA.

2 svar på ”Det er for vildt”

  1. Jag håller med dig på alla punkter …. det var helt underbart på stadion … vilket tryck.
    men det som gör mig bekymrad är dessa bengaler ! Dom kan förstöra hela den stora fotbollsfesten , ska Malmö ff spela utan publik … vill ni som tänder dessa bengaler, ha på hjärtat att ni ca (10-15) personer förstör för 20340 . så snälla snälla snälla tänk er för innan ….förstör inte festerna som komma ska :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *