Ett gäng kvicka: Erik Johansson

DSC01222 Det är bråda dagar för spelarna i MFF just nu. Det matchas tufft och mat, dryck och sömn prioriteras hårt utöver förberedande träningar inför kommande matcher, enligt tränare Åge Hareide. Ett vinnande recept har det visat sig. Nr Tolv träffade Erik Johansson för en kort pratstund efter dagens träning inför nyckelmatchen mot IFK Norrköping hemma i Allsvenskans omgång 21.

Det är en uppsluppen mittback som kliver in i stadions mediecenter efter en stängd träning, öppen första 15 minuterna för mediarepresentanter. Kanske extra nöjd med tanke på att han tränade helt utan bandage, med tanke på knäskadan han ådrog sig nere i Salzburg.

Så hur känns det i knät, är Salzburg hemma i farozonen?

– Det känns mycket bra, lite stelt bara. Faktiskt så pass bra att jag förmodligen kan spela redan imorgon mot Norrköping. Men det är upp till honom där (nickar mot Åge Hareide som sitter en bit bort i lokalen).

Men hur är det – vill man som spelare alltid spela, trots mindre skavanker, eller känner man ibland att det är smartare att stå över en match?

– Nä alltså, man vill alltid spela. Men det gäller ju att vara smart också. Med den här tuffa matchningen vi är inne i nu får man hålla huvudet kallt och sköta om sig.

Hur är stämningen i truppen just nu, med ledning i Allsvenskan och en match från ett Champions League-gruppspel?

– Den är väldigt bra, vi har en bra känsla. Vi vet hur bra vi kan vara. Många tror på vad vi kan uträtta och vi vill bevisa det allihop.

Slutligen; onsdag. Vad har du för tankar kring den matchen? Eller har ni bara fullt fokus på Norrköping just nu?

– Det är svårt att säga att man inte tänker på den matchen, det är det. Men vi har fokus på Norrköping, det är en oerhört viktig match med tanke på att AIK möter Häcken så det kan bli viktigt om resultaten går med oss. Men visst, man ljuger ju om man säger att man inte tänker på onsdag någonstans. Det ska bli fantastiskt, jag förväntar mig mycket god stämning på läktarna!

Och ja, vi kan nog alla gå i god för att stämningen kommer vara elektrisk på onsdag. Men först, Peking hemma! Matchstart 16:00, lördag 23/8. Vi ses på stadion!

Ett svar på ”Ett gäng kvicka: Erik Johansson”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *