Diskussioner och uppföljning kring derbyt

MFF Support har föreslagit ett uppföljningsmöte med polisen och MFF för att snacka igenom händelser under och i anslutning till derbyt. Mötet kommer förmodligen att hållas i slutet av denna vecka. Vi kommer bland annat att ta upp följande punkter till diskussion, så att det förhoppningsvis blir trevligare och enklare för oss alla framöver.

• polisens brist på kommunikation gällande bokning av supportertåget från Helsingborg. Vilket resulterade i att alla inte reste samlat och minst en stor grupp supportrar gick från Triangeln till Stadion helt obevakade.

• visiteringen, som var mer omfattande än vad vi är vana vid och resulterade i långa köer innan matchen. Visiteringen uppfattades som lite väl närgången av några supportar, polisanmäl om ni känner att ni har blivit felaktigt behandlade.

• vad syftet var med den stora mängden ”civil-klädda” poliser och kravallutrustade vakter som befann sig på Supportertorget.

• varför det inte går att ha öppet öltälten på Supportertorget när det är derby. Vi anser att det är bättre att publiken kommer tidigare till Stadion, det ger trevligare förfest och kortare köer vid insläppen.

• trängseln vid gaterna på Norra läktaren. Vi har tidigare påpekat detta för MFF, att det borde finnas publikvärdar på avsatserna vid trapporna, som hänvisar besökarna längre in på sektionen. Nu var det otroligt trångt i och vid trapporna, men gott om plats längre in.

• att polisen gick in på Helsingborgs läktarsektion. Något som vi uppfattat i tidigare dialog med polisen att det inte skulle inträffa.

• om det verkligen måste finnas nät framför Norra läktaren och bortaklacken.

Hör gärna av er till oss på info@mffsupport.com om ni har frågor eller tycker att fler saker borde tas upp till diskussion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *