Ett skönt segerrecept

MFF_EMBLEM_CMYK_DagspressDet är dagar som den igår vi lever för. En uppslutning för föreningen i våra hjärtan som gick rakt in i historieböckerna. För det råder ingen tvekan om saken – gårdagen var magisk, elektrisk, underbar, fantastisk… ja, det går att fortsätta med superlativen hela dagen lång! Och det var vi tillsammans som fixade festen, MFF-familjen.

Efter förlusten med 4-2 i Prag var det 30% chans att gå vidare från denna kvalrunda, enligt Infostrada. Fakta som rent statistiskt sett säkert är korrekt, men något som vi totalt förnekade. Vi skulle vidare till 100% och vi visste att vi kunde klara det. Det finns något vackert naivt i ett sådant förhållningssätt, vi supportrar har alltid bara ett mål i alla lägen; vårt lag ska gå för vinst och spelarna ska lyftas fram av sången från våra läktare.

Och som de gjorde det igår, de lyftes fram som vore de totalt oövervinnliga. Robin Olsen, Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Filip Helander, Ricardinho, Emil Forsberg, Enock Kofi Adu, Markus Halsti, Simon Kroon, Markus Rosenberg, Isaac Kiese Thelin, Agon Mehmeti, Magnus Eriksson och Pawel Cibicki var krigarna på planen och tillsammans med sina lagkamrater i båset (de ska aldrig underskattas) och härförarna Åge Hareide och Olof Persson (hans ton i ”WHAT ABOUT THE TIME?!!” i sista övertidsminuten till fjärdedomaren var inte lika insmickrande som frågan han ställt sig tidigare, den om var han ska sova inatt, helt klart) uträttade de storverk.

Men en STOR del av framgången, den ska i allmänhet tillskrivas oss, supportrarna som slöt upp och gjorde Sparta Prags visit på Nya Malmö Stadion till ett rent helvete och i synnerhet samtliga supportergrupperingar kopplade till MFF – MFF Support, Supras Malmö, Rex Scania, MT 96, Roys Hörna och Bobs Hörna. Initiativet Hela Stadion Gungar initierades av supportrar och resultatet av en sådan hype resulterade i 10 000 sålda biljetter bara de sista dagarna innan matchen vilket gjorde att publiksiffran landade på 19 322! Helt galet kul och en uppvisning i vad supportrar kan uträtta. Den här gången ledde till till vinst över Sparta Prag.

Vi vann igen.

 

Ett svar på ”Ett skönt segerrecept”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *