Höj din röst – använd föreningsdemokratin

Den 29 maj publicerade Expressen en granskning av Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Journalisterna Frida Sundkvist och Noa Bachner kunde då avslöja att Eriksson suttit på dubbla stolar – dels som ordförande i RF, dels som ordförande i Säkerhetsbranschen. På så sätt har Eriksson i sin roll i RF kunnat lobba för att säkerheten som Polisen har hand om på fotbollsarrangemangen istället ska omplaceras till privata vaktbolag. Sedan 2011 har Eriksson dragit in 8,5 miljoner genom just ett privat vaktbolag. Genom att flytta säkerhetshanteringen från den statliga Polismyndigheten till privata vaktbolag flyttas också resurserna och Eriksson kan dra in ytterligare miljoner.

Likt SFSU (Svenska Fotbollssupporterunionen), SEF (Svensk Elitfotboll) och SvFF (Svenska Fotbollförbundet) nåddes vi av informationen genom Expressens granskning.

MFF Support anser inte att Björn Eriksson är en lämplig representant för vår stora svenska folkrörelse som är idrotts- och föreningslivet.

Vi har en god och kontinuerlig dialog med Malmö FF. Likt andra supporterföreningar har vi framfört vår åsikt i denna fråga till vår moderförening. Som medlem i Malmö FF behöver du inte lägga ner tid på att maila och uppmana MFF till att ta frågan på allvar. MFF Support kan intyga att det redan görs.

Däremot kan du använda föreningsdemokratin och höja din röst på andra sätt. Vi har sammanställt en hemsida med mailadresser till ordförande i de 71 specialförbunden i RF. Detta för att du – oavsett om du är medlem i en förening till ett specialförbund eller ej – smidigare ska kunna maila och framföra din åsikt i god ton.

HÖJ DIN RÖST

Expressens granskning kan du läsa här.

SFSU:s uttalande i frågan kan du läsa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *