NATIONELL LÄKTARMANIFESTATION –
RÄDDA SVENSK FOTBOLL

RÄDDA SVENSK FOTBOLL – NATIONELL LÄKTARMANIFESTATION – 20 TYSTA MINUTER

Polisens kritiserade villkorstrappa är problematisk ur många avseenden. Utöver att den är missriktad och dysfunktionell, så raserar den samarbetet med samtliga aktörer. Polisen urholkar dessutom sitt eget förtroende hos allmänheten vilket försvårar deras demokratiska uppdrag. Framförallt slår den hårt mot en av svensk fotbolls viktigaste element: den organiserade supporterkulturen. Här finner tiotusentals svenskar ett sammanhang och en identitet. Här fostras ungdomar in i föreningsdemokratin. Här frodas den läktarkultur som kommit att bli svensk fotbolls främsta visitkort.

Med Polisens villkorstrappa är tomma läktare inte endast en teoretisk skrämselmetod utan i allra högsta grad en möjlig praktisk åtgärd. Om läktarna töms så har Polisen inte bara kvävt supporterkulturen med allt den bidrar med, utan också raserat framtiden för klubbarna, ungdomsidrotten, och hela fotbollen som folkrörelse och nationalsport. Den här frågan får aldrig begränsas till bengaler eller ståplatspubliken. Polisens villkorstrappa med kollektiva bestraffningar drabbar alla som går på allsvensk fotboll. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån, vilken sektion du ser matcher ifrån eller om du gillar eller ogillar pyroteknik. Under 2018 var vi 2 021 789 åskådare sammanlagt. Det är för samtliga 2 miljoner besökare som vi – supportrar till 15 alla allsvenska lag utom AFC – kommer att protestera under dessa 20 tysta spelminuter.

Så här kommer manifestationen att gå till:

– Samtliga åskådare – borta som hemma, sittplats som ståplats – uppmanas inleda sina respektive matcher i omgång 14 med 20 tysta spelminuter.

– Dessa 20 tysta minuter äger rum efter hemmalagets hymn.

– Vid eventuella mål pausas manifestationen tillfälligt för målfirande utan sång för att sedan återgå till tystnad.

 

2 svar på ”NATIONELL LÄKTARMANIFESTATION –
RÄDDA SVENSK FOTBOLL”

 1. Stödjer verkligen protester mot polisens löjeväckande sk villkorstrappa.
  Är däremot ytterst tveksam att dessa tysta minuter gör någon positiv skillnad öht.
  Banderoller, diskussioner, möten, protester i samarbete med klubb och dess ledning etc etc, ger större möjligheter att lyckas. Att vara tysta drabbar enbart laget vi alla älskar.
  Tom ordentligt HÖGLJUDDA protester på läktaren får både laget, publiken och förhoppningsvis även polisledningen att vakna.

  Min åsikt!
  Mvh

 2. En riktigt dålig idé Support! Jag, min son och flickvän åker hela vägen från Köpenhamn imorrn för att stötta vårat lag och det vill vi göra i 90 minuter!! Vi kan inte stötta en supporterkultur som delvis sympatiserar med småkriminella aktörer som går emot de stipulerade lagár och regler som finns. Följde alla dem så hade vi färre problem och stadion blev en trygg plats att vistas på. Min son har , som liten haft skrämmande uppleverlser på ståplats och inte velat gå dit. Nu gör vi ett försök igen och vill gärna njuta hela matchen. Förhandla med Polisen är bästa vägen, detta är sandlåde taktik. Vi kan inte vara medlem av en supporterklubb med den inställningen längre, trist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *