Kommentar angående Polisens agerande på Ståplatstorget efter matchen mot AIK

Kommentar angående Polisens agerande på Ståplatstorget efter matchen mot AIK
 
En stund efter slutsignalen var det ett antal supportrar kvar på Ståplatstorget. Det var en blandning av supportrar från olika delar av Stadion och ståplats, däribland majoriteten av MFF Supports styrelse och flertalet unga kvinnor.
 
Ett bråk mellan två supportrar vid Gate 3 avstyrs av MFF-personal och vakter på plats och situationen är under kontroll. Trots detta springer uniformerad och civilklädd polis mot Gate 3 och mot människor som inte stod nära det tidigare bråket. En kaotisk situation uppstår då framförallt civilklädd polis snabbt går hårt åt supportrar med dragna batonger. En kortare hetsig situation uppstår innan Polisen börjar trycka tillbaka alla mot ölområdet. Vid denna insats hamnar flertal i kläm trots att de försöker komma därifrån.
Ett antal situationer uppstår under händelseförloppet där polis oprovocerat utdelar våld med batong eller nedbrottning mot unga kvinnor, personer som står bortvända eller är på väg ifrån Ståplatstorget. De vittnesmål som MFF Support har fått in i form av bilder och videoklipp styrker detta.
 
Direktiven från Polisen ändrades ofta och snabbt vilket gjorde att supportrarna ej hann följa anvisningarna och förvirrade scener uppstod där supportrar återigen hamnade i kläm.
 
MFF Support är mycket kritiska till Polisens insats och tolererar inte att våra supportrar blir behandlade på detta vis. Vi har efter händelserna haft dialog med Malmö FF och Polisen för att aktivt arbeta för att en liknande situation aldrig uppstår igen. Vittnesmål som har inkommit till MFF Support är överlämnade till Malmö FF.
 
Vill du ha hjälp eller stöd att upprätta en polisanmälan eller JO-anmälan? Vänd dig till info@mffsupport.com så hjälper vi dig i den mån vi kan.
 
Var du på plats vid händelsen och mår psykiskt dåligt? Vänd dig först och främst till din lokala vårdcentral för hjälp och stöd. Om du fortfarande känner obehag eller mår dåligt ber vi dig maila till oss info@mffsupport.com så hjälper vi dig vidare till krisstöd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *