Uppdatering kring Polisens agerande på Ståplatstorget efter matchen mot AIK

Med hänvisning till händelseförloppet som utspelade sig på Ståplatstorget efter hemmapremiären mot AIK den 9 april där Polisen agerade felaktigt vill vi ge en uppdatering i ärendet.
 
Dagen efter matchen uppmanade MFF Support alla som närvarade på Ståplatstorget vid händelseförloppet och bevittnade eller utsattes för övervåld från Polisen att skicka in sina vittnesmål för vidare hantering. Vi har sedan incidenten haft kontinuerlig dialog med Malmö FF, Polisen samt flertalet av de supportrar som blev utsatta.
 
I förra veckan har MFF Support upprättat en polisanmälan och en JO-anmälan då vi anser att Polisens insats på Ståplatstorget den 9 april ej var nödvändig och ett direkt tjänstefel. Vi tolererar inte att våra supportrar blir behandlade på detta sätt och kommer att ha fortsatt dialog med Malmö FF och Polisen för att en liknande situation aldrig ska ske igen.
 
MFF Support ser även kritiskt på den utveckling som vi tycker oss se från Polisens håll i svensk fotboll. Vi anser att hårda tag och tillståndstrappan med ståplatsreduceringar är fel väg att gå. Vi kommer att fortsätta arbeta aktivt för en öppen och inkluderande supporterkultur där alla känner sig välkomna och trygga.

2 svar på ”Uppdatering kring Polisens agerande på Ståplatstorget efter matchen mot AIK”

  1. Hej, jag är medlem sedan många år. Varför uppmanar MFF Support inte alla som var på plats på Cupfinalen att hjälpa till med att identifiera dom maskerade unga män som skämde ut oss o kastade bengaler på vår egen målvakt?
    Vilken sida står MFF Support på?

  2. Håller med Per,
    Sjukt märkligt att MFF support inte vill känna av eller känna till vilka som skämde ut hela MFF i cupfinalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *