#LILATÅG

#LILATÅG

I tider som dessa, i motgång och mörker, är det viktigare än någonsin att stå starka tillsammans. På Malmö FF:s matcher enas människor från vitt skilda bakgrunder i ett och samma mål: att stötta laget som vi älskar och ta dem till vinst.

På söndag 13 maj spelar vi första Skånederbyt på länge när vi beger oss till Trelleborg för att möta TFF i en match som är direkt avgörande på många sätt. MFF Support kommer inte att arrangera någon organiserad resa då det är en smidig resväg som innebär betydligt enklare och billigare sätt att ta sig till än via oss. Vi uppmuntrar istället alla supportrar att ladda upp i Malmö för att sedan ta sig för att sedan ta sig till matchen på det sätt som var och en anser bäst – via cykel, buss, bil eller varför inte med ett lila Pågatåg? Istället för att hetsa för en bortaresa väljer vi därför i ett gyllene tillfälle att uppmärksamma någonting viktigt som ligger oss varmt om hjärtat.

I en artikel i Expressen från förra året beskrev vår vice kapten Behrang Safari en riktigt bra dag med sina tvillingsöner så här: ”Då packar jag en ryggsäck. Emi ska ha kanske nåt bröd, kex, en speciell juice som han måste ha. Så ger jag honom hans ryggsäck så är han glad. Sedan till Leon så ger jag chokladmjölk, också något kex, och vatten i hans ryggsäck. Sedan tar jag en ryggsäck med något jag vill ha sedan tar vi en promenad ner till centralstationen i Lund. Vi måste vänta på ett lila Pågatåg. Det kan inte vara de här Öresundstågen. Det kan vi inte ha. Det måste vara ett lila tåg. Någon gång har jag suttit där i 40 minuter. Det ena tåget efter det andra har passerat och jag bara: ”Snälla, gud. Kan det komma ett lila Pågatåg nu så vi kan sätta oss.” Och pojkarna är jättefina för de sitter där och väntar: ”Nej, pappa. Lila tåg”.

Tillsammans med familjen Safari och deras kärlek för lila tåg uppmanar vi nu alla att lyfta diagnosen autism och framförallt personerna bakom diagnosen genom att stötta vår kampanj och insamling #LilaTåg! Vår insamling går oavkortat till stiftelsen LifeWatch. En stiftelse som grundades år 2009 av Niclas Öberg för att öka förståelsen kring autism då hans egna son blev diagnostiserad. Behrang Safari antog sig år 2017 rollen som ambassadör för LifeWatch.

Låt oss tillsammans sprida budskapet att MFF-familjen är en familj för alla oavsett bakgrund, ursprung, diagnos eller någon form av funktionsnedsättning och samtidigt skänka valfri summa till ett gott syfte!

 

123 326 46 52

Märk med #LilaTåg

 

Läs mer om stiftelsen LifeWatch här.

Läs hela artikeln från Expressen här.

3 svar på ”#LILATÅG”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *