Kommentar till den hävda avstängningen

Malmö FF är mycket mer än ett fotbollslag. Vi är den mest framgångsrika fotbollsföreningen i Sverige och en förening som går i bräschen på många sätt för svensk elitfotboll. Malmö FF ska kunna representera sina medlemmar, staden och emblemet med stolthet. Lika framgångsrika som vi är på planen ska vi kunna vara som samhällsrepresentanter.

Mot denna bakgrund är MFF Support väldigt besvikna över Malmö FF:s beslut att häva den sexualbrottsmisstänkte spelarens avstängning. Detta innebär att spelaren återigen representerar Malmö FF genom att bära vårt emblem samtidigt som en förundersökning pågår gällande sexualbrott. MFF Supports ställning i frågan är att spelaren inte ska representera Malmö FF på något vis, i synnerhet inte i vår matchtröja. Ett Malmö FF med den spelaren på planen är inte det Malmö FF som aspirerar på att vara mer än ett fotbollslag och det är ovärdigt vår förening.

Vi ser framemot en framtid utan den här spelaren i Malmö FF och till dess anser vi att han inte skall representera oss varken i träning eller match.

 

MFF Support

Officiell supporterförening till Malmö FF

41 svar på ”Kommentar till den hävda avstängningen”

 1. Vilken skrämmande hållning,måste vara det nya Sverige. Vi lever i ett rättsamhälle,och där är man oskyldig till något annat bevisas. Vilket rätt har ni att döma?var ni där när det hände,såg ni det,hörde ni vad som blev sagt mella dessa två männisjkor?
  En polisanmälan är inte samma sak som att man är skyldig. Drevet är igång av de som än en gång vet bäst

  1. Sparkar MFF support ut alla medlemmar i er support klubb som är misstänkta för brott?
   Ni pratar om skam! Ni är en skam som ger er på någon som i nuläget endast är misstänkt. Dömer ni Kingsley utan rättegång agera då på samma sätt mot dom som är medlemmar i MFF support som är misstänkta för brott!
   Lev som ni lär!

 2. Tack för att ni tydligt tar avstånd! Skaffade medlemskap i MFF-support nu igen efter ett par års frånvaro efter att jag läste er kommentar till den hävda avstängningen.

 3. Pingback: Norra Skåne
 4. Helt klart rätt beslut att låta honom komma tillbaka i träning. Blir han friad så hoppas jag att han spelar många år i våra fina kläder!!!!

 5. Hej. Onödigt att kasta pengar i sjön. Han kan aldrig spela i allsvenskan. Låna ut till kontraktet är slutfört sen sälj. Mvh Seppo Niskanen

 6. Men MFF; vad är detta för hjärnsläpp? Ingenting har ändrats i sak – om en spelare ska stängas av (vilket absolut ingen har ifrågasatt) ska han självklart förbli avstängd tills dom fallit – oavsett hur lång tid den rättsliga processen tar.

  Dagens beslut från MFF gör mig ytterst besviken. Innan denna varböld (som vi nästan lyckats lägga bakom oss) nu tillåts explodera och så stor och allvarlig splittring i föreningen: Gör om och gör rätt. Den här spelaren har t.v. inte i vår tröja eller på våra träningsplaner att göra överhuvudtaget!

 7. Tack för att ni säger ifrån! All heder till er. Vi är många som står bakom er, oavsett lagtillhörighet.

 8. Ni borde skämmas. Som många har skrivit är personen oskyldig till motsatsen är bevisad. Hur skulle det se ut om vi dömer alla som får en misstanke på sig? Sen att ni skapar denna splittringen gör varken MFF eller MFF-support bättre. Stå istället bakom MFF beslut istället för att motverka klubben.

  Skulle spelaren bli dömd så är saken klar att han ska ut, tills dess så kommer i alla fall jag och flera med mig att stå bakom MFF:s beslut.

 9. Jag kommer inte förnya mitt medlemskap i MFF-support efter detta uttalande. Har fullt förtroende för att MFF hanterar det på ett korrekt sätt.
  Synd att detta delat upp supportrar i två läger, finns bara förlorare i denna historien.

 10. Jag tycker MFF harvtagit ett helt riktigt beslut, jag står inte bakom det MFF support skriver fast jag är medl i MFF support

 11. Självklart rätt beslut av MFF! Rättvisan får ha sin gång och uttalanden i media om andra konsekvenser bör tillmätas noll och intet värde.

 12. Precis som MFF förklarat kan man inte avstänga en misstänkt anställd på obestämd tid. Detta är vad som gäller rent arbetsrättsligt. Om han är skyldig eller inte ska väl avgöras i en kommande rättegång och inte i detta forum. Men i det nya MeToo-Sverige kan vi väl snart glömma allt vad rättssäkerhet heter…

 13. Håller med Gert. Hur skulle ett annars gå? Man kan ju, i princip, annars anmäla ett ett helt lag för sexuella övergrepp och sen får ingen i laget spela i väntan på utredning och dom…
  För mycket uthängningsmentalitet i frågan på webben nu tycker jag.

 14. Mycket beklagligt att man uttrycker sig så här. Han är inte dömd för något ännu (om han ens blir det) och det är ingen som ska sätta sig över våra lagar… Vi har ett rättsystem som dömer INTE privatpersoner.

  Man kan ha egna privata tankar om saken (vilket man gärna får) men de kan man behålla för sig själv. Alternativ är att skriva under med sitt namn. Inte hela MFF Support och dess medlemmar.

  Har varit medlem i över 15år och det här gör så att jag inte kommer förnya mitt medlemskap.

 15. Alltså, jag vet inte varför jag fortsätter att läsa kommentarer och att jag fortfarande blir lika arg & frustrerad över alla IDIOTER som skriver. Men detta är ett ämne som engagerar mig något extra. Nu när det (återigen) handlar om MFF så kände jag mig illa tvingad att skriva.
  Så tack GERT WALLGREN, att du fick mig att skriva. Och GERT WALLGREN, Sarfo har för i helvete erkänt att han haft sex med minderårig. HAN HAR SJÄLV ERKÄNT. Vad mer kräver du? Eller bara för han inte är dömd i rätten ännu så ska man inte döma? Vem fan är du och dina idiotiska åsikter?
  HAN SKA UT, MED HUVUDET FÖRE! Man skäms ju… Du borde också skämmas för din korkade text. Men det är väl att hoppas på lite för mycket…

  Läs gärna denna. Så otroligt trött på allt folk som skriker och pekar finger på en massa fel, när de själva är helt fel ute. Det är väl klart man inte ska döma någon utan bevis eller på skvaller, (läs meetoo). Men Återigen, snubben har erkänt. Han verkar dock inte tycka, förstå, eller veta att i Sverige är det ett brott att ligga med 14-åringar. Verkar inte heller begripa att man behöver svenskt körkort i Sverige. Detta är större än en sport, än fotbollen. Gör om gör rätt som sagt. Pinsamt Malmö! SKÄMS!

  Läs gärna denna:
  https://www.sydsvenskan.se/2017-10-01/malmo-ffs-kingsley-sarfo-medger-sex-med-minderarig-men-nekar-till-brott

 16. Vi har varit med om det tidigare, med ett bra resultat, trots att spelaren blev dömd, i detta fall är han inte dömd, men han har kanske en obekväm hudfärg, vilket ser ut att vara till hans stora nackdel, vi lever i ett rättssamhälle och måste avvakta eventuell dom, hoppas han spelar i den ljusblå tröjan friad från det åtal som förmodligen friar honom.

 17. Ingen i MFF eller mffsupport står över lagen, oskyldig tills dom. Hus skulle fet se it om alla som blev anklagade för något skulle bli avstängda från sitt arbete. Många är oskyldiga och felaktigt anklagade för förseelser som dom inte är skyldiga till

 18. I en demokratisk rättsstat ska ingen behöva bli dömd och än mindre straffad innan man fått sin sak prövad i en domstol! I Sverige har vi inte haft häxjakt eller lynchningar på många år, men det verkar som några vill gå åt det hållet. Skäms på dem! Låt honom spela tills något är bevisat…om det någonsin blir det. Detta är vad vi alla har rätt till…även metoo…

 19. Helt rätt att fördöma detta. Detta är en ingen fråga. Sälj han till lägstbjudande. Alla gnidna jävlar som hellre tar några miljoner än att bevara vårt emblem rent så vi kan gå med heder ur det här fuck of.

 20. Till Freddemannen: Att han erkänt själva gärningen är inte det samma som att han begått ett brott. Det ska domstolen avgöra. Kan du förstå den skillnaden? Och oavsett detta, så kan alltså MFF inte avstänga en anställd på obegränsad tid, enligt gällande arbetsrätt. Fatta och begrip.

 21. Hej. Jag är ju inte MFF supporter( annat lag) Menar givetvis att grabben kan köpas loss under den tiden han är utlånat till någon annat lag under sin kontrakts tid med MFF . Vad jag menar med att han inte kan spela i Allsvenskan är att ingen kan må bra av att höra en massa skit vid borta matcher . Det kan knäcka vem som helst. Sen ni som kastar skit har ni aldrig gjort bort er vid unga år. Om inte så tycker jag att ni ska helgon förklaras. Tack för mig. Lycka till i Allsvenskan

 22. Dags att agera trovärdigt!
  Dömd eller inte – blotta anklagelsen i dessa #meetoo-tider torde räcka för ett rakryggat agerande!
  Han skall aldrig bära MFF-märket – det är under vår värdighet!
  Jag förväntar mig en riktig pudel omedelbart!
  Massmedias rapportering och MFFs ställningstagande är inte synkroniserat med gemene mans rättspatos!
  Det är inte enkelt, men intill dess att dom förkunnats skall han vara i frysboxen! Av rättviseskäl gentemot övriga spelare, medlemmar och supportrar. Det mår vi bäst av – även om ”den anklagade” självförvållat inte mår bra! Därtill finns det expertis som kan ta hand om honom.
  Om han får upprättelse innan dom, kan han uppnå hjältestatus i ljusskygga kretsar.
  Oavsett dom bör han försvinna ut bakvägen snarast, för att låta oss glädjas åt sportsliga framgångar utan denna typen av sordin inför spel i Europa
  Värdegrund har inga gråzoner och får aldrig missförstås!

 23. Kommer ej att förnya mitt medlemsskap i MFF support efter detta uttalande! Ni har visat prov på en skrämmande ”metoo-pöbelmentalitet”. Spelaren är misstänkt för brott men är inte dömd. Hur fan kan man då uttala sig på detta viset?

  Om spelaren döms för brottet förutsätter jag att föreningen tar rätt beslut men fså länge han inte är dömd eller om han frias från misstankarna ser jag inga problem med att han spelar vidare i MFF..

  Besviken fd medlem

 24. Vad är det för pantade personer som tycker att han ens förtjänar bära träningskläder med vårt emblem, IDIOTER!

 25. Att MFF support sätter sig över lagen – dömer någon innan han är dömd av rättvisan – är bedrövligt! Det han påstås ha gjort borde vara skäl för att häva avtalet mot code of conduct. Men tänk om han frikänns. Är det MFF supports lynchning som gäller ändå? För att? MFF support är numera självpåtagna åklagare och domare! Har ni medlemmarna med er?

 26. Pinsamt att mff support skal gå ut och dömma spelare efter egen misstanke och förmedla detta till klubb och media. För det första är alla oskyldiga tills det föreligger dom punkt, för det andra så vet vi inte vad som har hänt i denna sak till 100%. MFF som klubb och arbetsgivare agerar helt rätt i denna soppa. Hur f skulle det sluta om man skulle gå runt och dömma folk till höger och vänster efter egna misstankar och slutsatser. E f ta mig obegripligt att MFF support blandar sig i detta överhuvudtaget. Skäms

 27. Provar nytt inlägg då mitt förra inte publicerades – kanske mff support inte klarar kritik. Baserat på denna pöbelmentalitet från mff supports sida kommer jag ej att förnya mitt medlemsskap. Jag tycker att det är skrämmande att mff support kräver att Mff skall agera på ett visst sätt baserat på att en spelare är misstänkt för ett brott.

  Jag förutsätter att Mff kommer att agera på ett lämpligt sätt om det visar sig att spelaren har begått brottet som han är misstänkt för.

  Om misstankarna läggs ned eller om spelaren frias i domstol skall han givetvis kunna spela vidare i Mff. I ett sådant scenario räknar jag även med att mff supports styrelse avgår omedelbart.

  fd medlem i mff support

  1. Precis som vissa av er skriver så är det bara en domstol som kan döma Sarfo och ingen annan.
   Däremot så kan MFF välja hur man själv vill förhålla sig till det han FAKTISKT har gjort och har erkänt.
   Det Sarfo redan erkänt är alltså olagligt, det vet vi redan. Han har erkänt att han har haft sex med en flicka som inte fyllt 15 år. Det domstolen ska avgöra är huruvida det ska klassas som sexuellt ofredande eller sexuellt utnyttjande. Så vi väntar INTE på att få reda på OM han gjort något olagligt utan vi väntar bara på den
   exakta definitionen/brottsrubriceringen.

   MFF kan inte utdela fängelsestraff och dom kan inte bryta mot Svensk lagstiftning i övrigt såsom arbetsrätt t.ex.. MEN dom kan välja att han inte ska få representera laget i någon match baserat på att föreningen inte vill att någon som de facto har haft sex med minderåriga representerar föreningen.

   Sverige är en rättsstat och MFF ska såklart agera lagligt men kan ändå agera tydligt inom lagens spelrum.
   Det är en mänsklig rättighet att få en rättvis rättegång men det är inte en mänsklig rättighet att få representera MFF.

 28. Okunnigheten och pöbelmentaliteten gör mig mörkrädd. Lämnade MFF-support för flera år sedan. Ser ingen anledning att gå med på nytt.

 29. Fruktansvärt agerande från MFF supports sida. Än så länge är spelaren bara misstänkt, vad händer om polisutredningen kommer fram till att spelaren är oskyldig? Då ha ni hjälpt till att hänga ut en oskyldig person och åsamkat honom en oreparerbar skada.

  Om en domstol kommer fram till att spelaren är skyldig så är han inte värdig att representera MFF men fram till dess att polisutredningen är färdig så borde MFF supports roll vara att stötta föreningen och respektera att dom måste förhålla sig som arbetsgivare till den än så länge i lagens ögon oskyldiga spelaren.

  Skäms på er och ert odemokratiska agerande. Så här långt är det erat agerande som är ovärdigt Malmö FF.

 30. Till Marcus: Tyvär har du helt fel. Ett erkännade innebär inte per automatik att den åtalade blir fälld för sexuellt untnyttjande av minderårig. Om det inte kan bevisas att den åtalde känt till att personen ifråga var underårig ska han frias (se länken nedan). Sexuellt ofredande är något helt annat och är öht inte aktuellt om det förelegat frivillighet från båda håll.

  http://www.pt.se/nyheter/ovriga-orter/domd-till-fangelse-frias-i-ny-rattegang-9640225.aspx

  1. Rättelse av den sista meningen i mitt inlägg ovan: Sexuellt ofredande av barn kan bli aktuellt även vid frivillighet, men även då krävs det att man kan bevisa att den åtalade känt till att personen ifråga var under 15 år.

 31. Heja mff support.Ni gör helt rätt mot denna spelare han är inte värd vårat mff.Nu dök det upp ännu mer och ni som skriver han är bara misstänkt det är mycket nog.Riv kontraktet och ta hand licens.Sätt han i fängelse och släng nyckeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *