Ordförande minns resor del 3: Peter

peter

MFF möter Kalmar på söndag, och MFF Support arrangerar en retroresa, där vi hoppas att gamla profiler och matchtröjor och flaggor och banderoller ska synas på läktaren. För att ge lite inspiration intervjuar vi några av dem som varit MFF Supports ordförande – nummer tre är Peter Åhlander.

Mellan vilka år var du ordförande i MFF Support?
Mellan åren 1997-2004.

När gjorde du din första bortaresa?
Min första bortaresa med MFF Support var bortapremiären mot Öster IF 1994. Jag minns att vi åkte storbuss, vilket var ovanligt på den tiden då de flesta resorna var med minibuss, och att vi vann med 4-2.

Vilken är den största resan som du varit med och organiserat?
Matchen mot IFK Göteborg 2004. Vi var 8000 supportrar på Ullevi som såg MFF vinna med 2-1 och därmed tog ett viktigt steg mot guldet. MFF Supports reseansvarig på den tiden var Martin Boltowitz, men vi var många som, på ett eller annat sätt, hjälpte till med de ca 30 bussarna.

Vilket är ditt bästa/roligaste bortareseminne?
Det har varit många roliga resor med MFF Support genom åren. Det finns en charm i att sitta i en minibuss till Umeå eller till Split i Kroatien, men det går inte att komma ifrån resan till Göteborg 2004. Att se ett himmelsblått pärlband av flaggor och halsdukar som hängde ut genom fönstren på bilar och bussar längs motorvägen till Göteborg var en härlig känsla. Den resan var en milstolpe i MFF Supports historia.

Vad är charmen med att åka med MFF Support?
Gemenskapen och att du möter många nya MFF-vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *