Ordförande minns resor del 4: Magnus

Madrid

Sista dagen innan avfärd, och nuvarande ordförande delger några minnen från förr.
Häng med Du också imorgon och skapa nya minnen, det finns ett par platser kvar i den sista bussen.

Mellan vilka år var du ordförande i MFF Support?
Jag tog över efter Ola Solér under 2011 och befinner mig fortfarande på den posten. Men allvarligt talat, har det gått 4 år? Galet ju. Minnesvärt på resans gång är bland annat en lyrisk Ola på läktaren efter vinsten mot Elfsborg borta 2013,som efter en rejälguldkram gratulerade mig till första guldet som ordförande. Som av en ren händelse dök Tony upp samtidigt och Ola var väldigt noga med att stämma av med Tony hur många guld MFF plockade hem under hans tid som ordförande. Men ingen prestige i det liksom, nänä.

När gjorde du din första bortaresa?
Hm, det kommer jag inte riktigt ihåg. Jag var tyvärr lite sen att komma igång med bortaresande, tror första var mot Trelleborg faktiskt, men minns inte vilket år det var.

Vilken är den största resan som du varit med och organiserat?
I antal resenärer är det nog borta mot Elfsborg 2013. En dag i totalt kaos, ständiga kast mellan hopp och förtvivlan. Vi fick iväg många bussar samtidigt som media kablade ut nyheter om värsta ovädret i mannaminne. Men vi kom dit, vi vann och vi kom hem igen. Det var vi som var stormen!
Annars har vi också varit många resenärer på tågresorna till Göteborg. Alltid lika roliga resor och att åka tåg tillsammans med många andra Malmöiter är något speciellt.
Sen kan man ju inte glömma första gångerna vi chartrade flyg. Bara processen att boka ett flygplan, inte riktigt samma sak som att boka en buss. Nervositeten att lägga ut dom resorna till försäljning och sedan följa försäljningen på nätet. Men det gick ju bra och vilka minnesvärda resor det blev.

Vilket är ditt bästa/roligaste bortareseminne?
Bästa minnena är nog faktiskt Zagreb eller Sundsvall, udda resmål båda två. Zagreb var ju helt klart mest intressant. Ett chartrat flygplan fyllt med MFF:are, dit på morgonen och hem på natten efter matchen. Väldigt märklig stämning på Maksimirstadion och tyvärr inte ett resultat i vår favör. Men sedan säkerhetspådraget efter matchen när vi skulle ut till bussarna och fick fri lejd till flygplatsen utan ett enda stopp på vägen.
Och som sagt Sundsvall borta, vilket år det nu var. Support körde helhelg med tillhörande vandrarhem högst upp på berget. Det var bra fest på kvällen och Malmöiter som yrade runt på stan halva natten och letade efter vandrarhemmet. Den där långa trätrappan uppför berget skördade många offer på morgontimmarna. Och någon hade tydligen en riktigt bra fest och vaknade upp i Timråmorgonen efter. Bara det liksom!
Och förresten, Madrid var ju rätt sjukt faktiskt. Så otroligt många MFF:are på plats, Plaza Mayor fylldes med sång och sangria hela dagen innan marschen avgick mot Vicente Calderón.
Sen kan man ju inte glömma Göteborg 2004, det var en helt galen bortaresa. Kanske inte för själva resan, men för stämningen på läktaren. Kan knappt förstå vilka alla dom var som åkte då. Men jäklar vilken insats vi gjorde på läktaren. Vi var ju minst 8.000 på plats. Eller var det 10.000? Kanske rent av 15.000?

Vad är charmen med att åka med MFF Support?
Helt klart blandningen av folket. Alla olika åldrar och personer man kanske inte hade åkt med annars. Alla dessa timmar i buss, tåg och flyg till alla möjliga platser och arenor i Sverige och Europa.Alla nya vänner man fått genom åren.
Som resenär tidigare gillade jag servicen, att till ett bra pris boka en anordnad resa, bara kliva på bussen och hamna där man ska utan konstigheter. Eller hm, ibland med ganska mycket konstigheter.
Och nu som arrangör, att försöka göra våra resenärer nöjda och få dom att åka mer på bortaresor. Häng med du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *