Protokoll från läktarmötet

Den 28:e maj hölls ett välbehövligt läktarmöte på Supporterhuset. Läktarmöten är utmärkta sammankomster för supportrar hela stadion oavsett sektion eller grupptillhörighet. Följande diskuterades idag:

Mötesordförande: Thelma Ernst (ordförande i MFF Support)

Mötessekreterare: Kaveh Hosseinpour (vice ordförande i MFF Support)

Antal medverkande: 38 personer.

  • FCK har inte besvarat mailet som MFF Support skickade. Mailet var utformat så att FCK, MFF Support, Malmö FF och FCK:s officiella supporterförening ska kunna stå bakom det. Men ingen respons från FCK än så länge.

 

  • Support har uppmanat till bojkott p.g.a. hot mot föreningsdemokrati. Denna gången anser vi att det är ett långsiktigt hot mot svensk fotboll, därav denna unika bojkott. Fråga uppstår om huruvida MFF Support borde ha gjort en avstämning med övriga grupper innan detta initiativ togs. MFF Support anser att man ville ta steget som officiell supporterförening tillika en förening som har fokus på föreningsdemokrati. Men i framtiden kommer man kunna stämma av med övriga grupper också.

 

  • Aktiv sektion. MFF har tänkt 28:a eller 29:an på grund av behov utöver Roys och Bobs. Kanske sätta upp skyltar om att aktiv sektion innebär ok med flaggning. aFokus på norra delen av arenan. Praktiska detaljer kan kräv åtgärder för nuvarande publik på dessa sektioner. Behöver bli tydligare med vad olika sektioner innebär oavsett vad man köpt till p.g.a. billiga priser på ståplats och att vissa köper biljett dit enbart på grund av priset. Det har även hänt att MFF-supportrar köpte platser till bortaläktaren på grund av billigt pris.

 

  • Mycket misstankar om matchfixning i Superettan. Finns beredskap för det inom MFF.

 

  • Speakern bra för två år sedan efter ett möte med Capo och speaker. Vissa saker måsta man säga på grund av avtal med exempelvis Svenska Spel eller matchvärdar. Andra saker kan anpassa utefter tajming. I slutet av matcher fler saker som ska säga, men exempelvis ska kanske speakern kunna vänta med att meddela målgörare tills publikens sång stannat av och då kan Capo invänta med ny sång så att utrymme finns för speakern. Nytt möte mellan Capo och speaker borde vara bra.

 

  • Vissa anser att Fotbollssupportrar Mot Homofobis banderoll hör inte hemma på grund av politik och att budskapet inte behövs eftersom man anser att det ej finns problem med homofobi på läktaren. En supportergrupp förespråkar möte mellan berörda parter. MFF Support har haft som ambition att ordna ett sådant möte och SLO skall undersöka detta. Enligt uppgift skall vårt fokus på politik ha skapat problem i matcher i Europaturneringar då politiskt högerorienterade motståndarsupportrar vill attackera våra supportrar. MFF Support och MFF anser att FMH:s budskap även tillhör respektive förenings värdegrund.

 

  • SSP har blivit sämre denna säsong. MFF kollar alla olika företag inför kommande avtal, men SSP är även en av dessa på grund av endast fåtal aktörer på marknaden som kan hantera så stora evenemang. Så som arenan är byggd kan man inte klara över en viss mängd konsumenter. MFF genomför kvalitetsundersökningar av olika delar av arrangemang och SSP:s insatser hamnar alltid i botten.

 

MFF Support vill tacka alla supportrar som tog sig till dagens möte och vi hoppas att framtida läktarmöten också blir välbesökta.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *