VI ÄR MFF SUPPORT #1

#ViÄrMFFSupport

Den 1:a november år 1992 bildades Malmö FF:s officiella supporterförening. I år fyller vi 25 år!

MFF Support, officiell supporterförening till Malmö FF, organiserar supportrar vilka upplever Malmö FF som mer än underhållning och vill vara en del av eller stödja en stark och positiv supporterkultur. MFF Support driver den malmöitiska supporterkulturen och säkerställer att Malmö FF alltid spelar hemma som borta med ett starkt och mangrant stöd, aktivt och ansvarstagande utan våld, hot, rasism och diskriminering. MFF Support bidrar till delaktighet genom en kontinuerlig dialog mellan Malmö FF och Malmö FF:s supportrar.

Under våra 25 år har vi skickat otaliga bussar, tåg och flygplan fyllda med Malmö-supportrar runt om i Sverige och Europa och därmed bidragit till att MFF alltid spelar borta med ett starkt stöd på läktaren. En stor del av MFF Supports kassa går till att subventionera våra bortaresor så att våra medlemmar har möjligheten att stötta MFF på bortaplan för en rimlig slant. Vi minns den mytomspunna resan till Göteborg guldåret 2004 där vi skickade buss efter buss efter buss. Vi kommer ihåg Europa-resorna, bland annat 2015 då vi bokade 3 flygplan till Celtic Away inom loppet av en vecka. Vi blickar tillbaka på den 1:a april detta året då vi chartrade det längsta Öresundståget någonsin fyllt till bredden med 920 MFF:are.

Under våra 25 år har vi tagit ställning i diverse supporterfrågor. Efter Parken-incidenten år 2005 drog MFF Support ärendet till högsta instansen i dansk domstol och vann. Vi var med och drev frågan om att Malmö FF inte bör stötta diktaturen Dubai genom träningsläger vilket MFF lyssnade på och året därefter ägde träningslägren rum i Spanien istället. Vi tog ställning för att bevara 51 %-regeln vilket fastställdes på Riksidrottsförbundet-nivå. Vi engagerade oss i kampanjen Ståplatsreducering – Nej Tack! där det gick som vi ville; ingen ståplatsreducering genomfördes. Vi tar ställning emot AFC Eskilstuna och vägrar legitimera deras plats i Allsvenskan eller bidra ekonomiskt på något vis.

Under våra 25 år har vi funnits på plats från 1992 till 2008 på Gamla Malmö Stadion och 2009 till 2017 på Nya Malmö Stadion. Vi var med och utvecklade förfest-konceptet och har sedan Stadion invigdes laddat upp inför varje hemmamatch med Malmös bästa och största artister på Ståplatstorget.

Under våra 25 år har vi arbetat med det viktigaste vi har; föreningsdemokratin, där vi har bjudit in till årsmöten, medlemsmöten och läktarmöten. Vi har uppmanat till sansade diskussioner och att man som medlem borde ta vara på sina rättigheter. Vi har alltid strävat efter konstruktiva relationer med olika aktörer och vi vet att många andra klubbar och supporterföreningar är avundssjuka på den givande dialog vi har i Malmö med våra grupperingar, Malmö FF och andra parter. Vi har ett pågående arbete för att utveckla och förbättra vår förening.

Stötta MFF Support så att vi kan fortsätta utvecklas framåt och vara en del av den malmöitiska supporterkulturen i 25 år till. Bli medlem i den officiella supporterföreningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *