Rapport från kvällens medlemsmöte med MFF

Cirka 60 personer hade samlats i 1910 på onsdagskvällen för att medverka i MFFs medlemsmöte. En betydligt äldre skara medlemmar än vad vi annars brukar se på liknande möten, konstaterade vi snabbt.

Mötet inleddes med att Pierre Nordberg hälsade alla välkomna. Han berättade att han numera inte bara är SLO, utan även medlemsavsvarig och höll en kort presentation av sig själv och sina arbetsuppgifter.

Efter det fick Niclas Carlnén ordet, vår VD sedan 6 månander tillbaka. Han presentera sig, berättade om sin bakgrund och sina arbetsuppgifter i och tankar kring organisationen.

Mötet fortsatte med att Pierre intervjuade Mats Engqvist, ungdomsansvarig i MFF. Han berätta om framgångarna i våra yngre sektioner i Sverige, Europa och världen.  U19 kommer att parallellt med A-laget spela UEFA Youth League mot samma klubbar. På hemmamatcherna spelar dom samma matchdagar, tidigare på eftermiddagen, endast 20 kronor i inträde.

Martin Östling intervjuade sportchef Daniel Andersson om sommarens värvningar och läget i truppen. Dessutom en del snack om skillnaden att vara spelare respektive tränare följt av en del visioner inför framtiden.

Efter det öppnades det upp för övriga frågor:

Först en del frågor om pengarna som kommer in i dyningarna av CL-spelet. Vi fick en redogörelse om hur mkt pengar det förväntas handla om och hur dessa kommer att användas. Fokus ligger på långsiktigt tänk, sunda investeringar och inga quick fixes.

Det blev ganska mycket fokus på bengaler. Mötesdeltagarna hade frågor om hur MFF, polis och vakter agerar och kom även med en del egna tips på hur problematiken kan hanteras.

Det pratades en del om medlemskap i MFF. Många tyckte att föreningen har för få medlemmar och att vi måste hjälpas åt att öka intresset och engagemanget kring MFF. Många var överens om att intresset för föreningen ska stå i fokus, inte att få tillgång till CL-biljetter eller rabatter.

Sedan en del frågor ställdes gällande praktiska detaljer inför Europaspelet. UEFA håller möte imorgon 11/9, efter det kommer det besked om eventuella repressalier och biljetterna kan släppas. Det lutar åt biljettsläpp för årskortsinnehavare på måndag.

Slutligen frågor och lite diskussion om MFFs utskick, t.ex. till kvällens möte. Det konstaterades att många inte hade fått inbjudan per mail, trots att massutskick gjorts av MFF. Vi fick information om att en del medlemmar bjuds in per post, då de ej kan ta emot mail.

Niclas Carlnén summerade och avslutade kvällens möte.

2 svar på ”Rapport från kvällens medlemsmöte med MFF”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *