VI ÄR MFF SUPPORT #6

#ViÄrMFFSupport
 
Den 1:a november år 1992 bildades Malmö FF:s officiella supporterförening. I år fyller vi 25 år!

I oktober 2015 skapade Per Solér, aktiv medlem i både Malmö FF och MFF Support, en namninsamling där han uppmanade Malmö-supportrar att skriva under och ta ställning emot att Malmö FF skulle spela träningsläger i Dubai. Han informerade om hur diktaturen utnyttjar människor som slavar där männen arbetar ihjäl sig och kvinnorna sliter och trakasseras sexuellt. Dubai har ett system kallat kafala-systemet där arbetarna lever och jobbar som slavar till sina ägare. Dubai har även sharia-lagar vilket bland annat innebär att ”homosexuellt beteende” betyder dödsstraff. Solér ansåg inte att ett träningsläger i detta land var värdigt Malmö FF. 

Den officiella supporterföreningen instämde och kort därefter lade MFF Support ut följande på sin Facebook-sida:

MFF Support vill tydligt markera att vi anser att ett träningsläger i Dubai är opassande och ej förenligt med Malmö FF:s värdegrund.

Dubai är en slavstat som metodiskt använder PR via sport och events som ett sätt att marknadsföra sig för utländska turister.

Detta är för oss inte en fråga om politik utan grundläggande mänskliga rättigheter. Vi anser inte att MFF ska sponsra en stat som avrättar homosexuella, slavar och oliktänkande.

Trots de höga protesterna spelade Malmö FF sitt träningsläger i Dubai. Men året därpå, detta året, valde MFF att välja en annan väg och lyssna på sina medlemmar och supportrar.

Daniel Andersson uttalade sig och sa ”Det är klart att vi har vägt in det. Vi lyssnar på våra medlemmar. Vi är en medlemsstyrd förening.” 

MFF Support vill ge ett extra tack till Per Solér och andra engagerade Malmö-supportrar som tog upp frågan och fick bollen i rullning. Tillsammans är vi MFF Support! Tillsammans gör vi skillnad! Tillsammans är vi Malmö FF!

Stötta MFF Support så att vi kan fortsätta utvecklas framåt och vara en del av den malmöitiska supporterkulturen i 25 år till. Bli medlem i den officiella supporterföreningen.

(Image: “Dubai construction workers having their lunch break” by Piotr Zarobkiewicz is licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *